Këshilla të dobishme

Sa peshë mund të humbni në një muaj? Ndiqni këto 8 rregulla dhe goma do t’ju zhduket para syve

6views

Humbja e peshës është një nga zgjidhjet më të njohura të Vitit të Ri. Shumë njerëz priren të hidhen në të, duke bërë gabime që i dekurajojnë ata të mbajnë zakone të reja. Pra, çfarë mund të bëni për t’ia dalë mbanë më në fund këtë vit?

Sa peshë mund të humbni në një muaj?
Foto: Shutterstock/ViDI Studio

Kur disa njerëz vendosin të humbin peshë, ata shpesh i drejtohen urisë ose pa u menduar dhe në mënyrë të panevojshme fillojnë të eliminojnë produkte të ndryshme nga dieta e tyre e përditshme. Nuk janë buka apo patatet ato që shkaktojnë obezitet, por kaloritë e tepërta në dietën tonë. Çelësi i humbjes së suksesshme të peshës është numërimi i kalorive dhe gjurmimi i deficitit të kalorive.

Sa peshë mund të humbni në një muaj?

Nëse dëshironi të humbni peshë me sukses, duhet përqendrohuni në ndryshimin e zakoneve të përditshme të të ngrënit, pirjen e mjaftueshme të ujit dhe aktivitetin e rregullt fizik. Përveç një diete të ekuilibruar, baza e një diete për humbje peshe është edhe një deficit kalori, i cili ndryshon për të gjithë në varësi të faktorëve si pesha, gjatësia, mosha dhe mënyra e jetesës. Në internet ka shumë kalkulatorë që, pasi iu përgjigjen disa pyetjeve bazë, llogarisin sa kalori duhet të konsumoni për të humbur peshë ose për të shtuar peshë.

Besohet se me një dietë të duhur, aktivitet fizik dhe, mbi të gjitha, një deficit kalori të zgjedhur siç duhet, mund të humbni peshë nga afërsisht 0,5 kg në 1,5 kg në javë ose edhe 4 deri në 6 kg në muaj. Sigurisht, gjithçka varet nga pesha juaj fillestare e trupit – sa më shumë të jeni mbipeshë, aq më shumë kilogramë mund të humbni në një muaj. Megjithatë, humbja e peshës shumë shpejt mund të jetë e pashëndetshme për trupin tuaj dhe të shkaktojë një efekt yo-yo. Në vend që të humbni peshë vetë, rekomandohet të konsultoheni me një dietolog ose mjek, i cili pas kryerjes së analizave përkatëse do të rregullojë dietën tuaj individualisht dhe do t’ju mbështesë gjatë gjithë procesit.

8 rregulla për humbje të suksesshme në peshë:

  1. Pini 3 litra ujë në ditë!
  2. Mos hani mes vakteve.
  3. Bast për një mëngjes me përmbajtje proteinash dhe yndyrash!
  4. Përgatitni ushqimin një ditë më parë.
  5. Siguroni një deficit kalori!
  6. Mos e teproni!
  7. Stërviteni trupin tuaj! Kërkojmë falje! Ju nuk mund ta bëni pa të!
  8. Përmbaju rregullit 80/20 – 80% ushqime të shëndetshme, 20% pa faj!

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Hidheni në një filxhan në vend të kafesë. Do të shpëtoni shpejt nga gomat e barkut

Dëshironi të përmirësoni figurën tuaj pa mundim? Pini këtë çdo mëngjes dhe shikoni ndryshimin