Këshilla të dobishme

Sa shpesh duhet të pastroni palltot e dimrit? Eksperti këshillon: “xhaketa do të jetë si e re”

7views

Gjithnjë e më shumë njerëz pranojnë se i lajnë palltot e tyre të dimrit vetëm një herë në vit, madje edhe më shpesh se një herë në disa vjet. Një ekspert britanik lavanderie këshillon sa shpesh t’i pastroni palltot tuaja dhe si ta bëni këtë për t’i mbajtur palltot tuaja dimërore të duken si të reja. Këto janë ilaçe të thjeshta shtëpiake, por shumë të dobishme.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Kur fryn erë dhe borë jashtë, ne të gjithë përpiqemi për shtresa të shumëfishta për të qëndruar ngrohtë, duke zgjedhur çdo gjë, nga palltot e mëdha deri te shallet me push. Mbajtja e pastër e palltos apo xhaketës është një domosdoshmëri në muajt e ardhshëm, veçanërisht pasi ato do të jenë një element kryesor në garderobën tonë.

Rrallëherë i lajmë rrobat tona të dimrit. Ekspertja e lavanderisë Sarah Dempsey këshillon se si duhet ta bëjmë këtë

Eksperti thotë se pastrimi i rrobave tona dimërore varet nga disa faktorë, duke përfshirë pëlhurën, ngjyrën, përmbajtjen e fibrave, shpeshtësinë e veshjes dhe mënyrën se si është ruajtur që nga veshja e fundit. Ju duhet të përshtatni metodën e pastrimit me llojin e pëlhurës me të cilën po punoni.

Si të pastroni lloje të ndryshme materialesh për t’i bërë ato të duken si të reja. Është shumë e thjeshtë

Palltot e leshta – pastroni vetëm një herë në vit, përveç nëse ndoten. Ata kërkojnë vetëm ujë me një detergjent të butë dhe tharje në një varëse rrobash. Veshjet prej lëkure duhet të pastrohen dy herë në vit dhe të lubrifikohen për të mbrojtur lëkurën. Një leckë e zhytur në ujë me sapun është e mjaftueshme për t’u larë. Xhaketa dhe parqe me tegela – këto pallto zakonisht mund të lahen në shtëpi, mundësisht dy herë në vit. Sigurohuni që të kontrolloni etiketën në xhaketë përpara se ta lani.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

E derdh në çorape dhe i fus në këpucët e mia. Edhe aromat jashtëzakonisht të pakëndshme zhduken

Shpërndani disa pika në ujë dhe fshini me to një tavolinë druri. Kjo do të heqë qafe papastërtitë dhe mykun