Këshilla të dobishme

Sa vezë mund të hani me siguri në javë?

15views

Vezët janë një ushqim i plotë dhe i shëndetshëm dhe nëse ju pëlqen, këshillohet t’i përfshini në dietën tuaj. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se mund ta teproni, pasi konsumimi i tyre duhet bërë në raport me pjesën tjetër të dietës suaj.

Sipas ekspertëve, ngrënia e dy vezëve në ditë është absolutisht e sigurt.

Por ata paralajmërojnë për sa vijon: Një person duhet të shikojë dietën e tij të përgjithshme për të kontrolluar se cilat burime marrin yndyrë të ngopur, shumë prej të cilave mund të jenë të vështira për zemrën.

Pra, është e sigurt të hani dy vezë në ditë, por nëse shtoni djathë ose proshutë ose të dyja, rritni marrjen e yndyrave të ngopura dhe kalorive.

Por nëse hani dy vezë të skuqura në pak vaj ulliri dhe i shoqëroni me një sallatë jeshile, është një vakt i plotë dhe i shëndetshëm.

Gjithashtu këshillohet të konsumohet e gjithë veza, pasi e verdha përmban lëndë ushqyese që nuk i përmban pjesa e bardhë. Të gjitha vitaminat e tretshme në yndyrë gjenden në të verdhën e vezës. Nëse e hiqni, përveç yndyrës, humbni edhe pjesën më të madhe të lëndëve ushqyese të vezës.

Mos harroni se një vezë e madhe siguron rreth 80 kalori, pesë gram yndyrë dhe gjashtë gram proteina.

Nëse merrni shumë proteina dhe yndyra nga vaktet e tjera dhe gjithashtu hani një omëletë me vezë dhe djathë për mëngjes, mund të dëmtoni shëndetin dhe figurën tuaj.

Pra, konsumoni vezë si pjesë e një diete të ekuilibruar

Medicalnews.gr