Këshilla të dobishme

Sëmundjet më të zakonshme të fëmijëve dhe foshnjave. Mos i nënvlerësoni simptomat e tyre

10views

Fatkeqësisht, fëmijët nuk kanë imunitet aq të fortë sa të rriturit. Prandaj, prindërit duhet të përpiqen të forcojnë imunitetin e tyre në mënyra të ndryshme, në mënyrë që organizmi i fëmijës t’i rezistojë me sukses viruseve dhe baktereve që e sulmojnë atë ditë pas dite. Fatkeqësisht, nuk është gjithmonë e mundur të luftosh sëmundjet. Disa përfitojnë nga momenti i dobësisë dhe vërshojnë mbi organizmin e fëmijës. Fëmijët do të zhvillojnë përfundimisht simptoma të sëmundjeve të pakëndshme, shpesh edhe shumë të rrezikshme, të cilat nuk duhen nënvlerësuar dhe për të cilat është mirë të vizitoni menjëherë një pediatër.

Fëmijët dhe foshnjat më së shpeshti sulmohen nga sëmundje shumë të rrezikshme që duhen kapur në kohë, përndryshe trajtimi mund të jetë shumë i gjatë dhe i dhimbshëm. Këtu janë katër sëmundje për t’u kujdesur.

lisë së dhenve

Për fat të mirë, njerëzit vuajnë nga lija vetëm një herë në jetën e tyre. Lija e dhenve zakonisht shfaqet në fëmijëri, për këtë arsye renditet ndër sëmundjet më të zakonshme të fëmijërisë. Ato shfaqen si flluska të vogla që kruhen shumë. Mund të ndodhë gjithashtu një temperaturë e ngritur.

Bronkiti

Bronkiti shfaqet më shpesh, veçanërisht tek fëmijët e vegjël dhe është një sëmundje shumë e rrezikshme. Bronkiti zakonisht ndodh pas një ftohjeje ose një nazofaringiti. Mund ta dalloni kur fëmija kollitet dhe më pas i vjen ethe ose fishkëllimë.

Inflamacion i veshit të mesëm

Otitis media është një tjetër sëmundje e dhimbshme. Kjo është një sëmundje e zakonshme e të vegjëlve, e cila zakonisht shoqërohet me inflamacion të traktit të sipërm respirator. Shumë prindër nuk i vënë re simptomat e para, pasi nuk është asgjë e pazakontë. Ata janë të shqetësuar dhe duke qarë. Ai sinjalizon vetëm kur ndodh një ftohje ose një temperaturë e lartë. Gjendja më e keqe e fëmijës është në mbrëmje ose gjatë natës. Prindërit duhet të përpiqen ta mbajnë hundën të pastër gjatë gjithë ditës.

Diarreja

Diarreja mund të jetë gjithashtu e rrezikshme nëse është infektive, gjë që fatkeqësisht është shumë e zakonshme tek fëmijët dhe foshnjat. Diarreja mund të njihet nga fëmija me jashtëqitje të holluar me ujë, më shumë se tre herë në ditë.