Këshilla të dobishme

Shenjat që “tregojnë” një goditje në tru

11views

Goditja në tru është diçka që të gjithë e shmangin patjetër, por kur ndodh, gjëja më e rëndësishme është diagnoza e hershme e saj.

Ja se si të dalloni një goditje në tru dhe tek ata që ju rrethojnë.

Si do ta njihni tek vetja?

  • Mpirje ose dobësi e papritur në fytyrë, krah ose këmbë, veçanërisht në vetëm njërën anë të trupit
  • Ndjenja e papritur e konfuzionit, vështirësi në të folur dhe të kuptuarit
  • Vështirësi e papritur për të parë në një ose të dy sytë
  • Vështirësi e papritur në ecje, marramendje dhe humbje e ekuilibrit ose orientimit
  • Dhimbje koke e papritur shumë e rëndë pa ndonjë shkak të njohur

Si do ta dalloni atë tek ata që ju rrethojnë?

  • Kërkojini atij t’ju buzëqeshë. Njëra anë e fytyrës duket “e lirshme”?
  • Kërkojini atij të ngrejë të dyja duart. A bie njëra dorë?
  • Kërkojini atij të përsërisë një frazë të thjeshtë. A është fjalimi i tij i paqartë dhe theksi i tij i çuditshëm?

Nëse vëreni ndonjë nga sa më sipër, mos humbisni kohë dhe telefononi menjëherë Ndihmën e Parë!

Burimi: onmed