Këshilla të dobishme

Shteti do të fillojë të kontrollojë llogaritë bankare. Do të kontrollojë nëse keni kursyer aksidentalisht shumë para

7views

Shumë njerëz besojnë se në Republikën Çeke ekziston ende një institut i quajtur sekreti bankar. Kjo do të thotë, kur ata depozitojnë fondet e tyre të fituara në bankë, vetëm ata ose ata që ata informojnë për të, do të dinë për këtë. Fatkeqësisht, nuk është më kështu. Pak njerëz e dinë se si ndodhi, por gradualisht e humbëm këtë privilegj.

Ata do t’ju kontrollojnë siç duhet

Sot, për fat të keq, llogaritë bankare janë pothuajse një çështje publike. Nuk është se bankat do të prisnin të ndajnë informacione për bilancet tuaja me të gjithë, por nuk do të jetë shumë punë për të thyer këtë sekret. Në fund të fundit, janë vetë bankat që sot duhet të monitorojnë të gjitha transaksionet dhe nëse shfaqet diçka e dyshimtë, do ta raportojnë personin në fjalë bashkë me të gjitha llogaritë e tij në Institutin e Analizave Financiare. Dhe nëse shteti duhet të zbulojë se sa keni në llogari, mund ta bëjë këtë pas një vendimi gjyqësor.

Por tani sekreti bankar duhet të marrë një çarje tjetër dhe tashmë dukshëm më të madhe. Llogaritë bankare do të mund të kontrollohen nga punonjës të rregullt të Zyrës së Punës. Dhe kjo pa asnjë leje nga një autoritet më i lartë. Ky tashmë mund të konsiderohet një degradim i vërtetë.

Shkak është bërë ndryshimi i sistemit të përfitimeve sociale. Gjithçka duhet jo vetëm të thjeshtohet, por edhe të shtrëngohet. Përfitimet do të kombinohen në një, dhe kushdo që vjen për të aplikuar për çfarëdo arsye do të duhet gjithashtu t’i japë leje Zyrës së Punës për të kontrolluar llogarinë e tij bankare. Dhe jo vetëm atij, por edhe anëtarëve të tjerë të familjes.

A nuk është vërtet mirë?

Nga ana tjetër, duhet thënë se qëllimi i kësaj mase ka kuptim. Gjithnjë e më shumë po abuzohet me shtesat shtetërore, të cilat tashmë po i shohim plotësisht me shtesat e strehimit, ndaj është thjesht e nevojshme të kontrollohet nëse po aplikojnë për to personat që kanë vërtet nevojë.

Deri më tani, për kontribute të tilla mund të aplikojë edhe një person që nuk punon dhe ka të ardhura të ulëta, por nga ana tjetër ka kursime të larta në një llogari bankare nga e kaluara apo nga një trashëgimi. Nuk ka kuptim që shteti të ndihmojë dikë të tillë. Lëreni në fillim të përdorë kursimet dhe më pas mund të aplikojë për një përfitim.

Lexoni gjithashtu:

Siç mund ta shihni, këtu po trajtohen çështje serioze dhe zgjidhen zgjidhjet më të këqija. Në çdo rast, ekspertët kanë frikë se sekreti bankar do të bjerë patjetër dhe në të ardhmen do të vërtetohet se autoritetet e tjera dhe kushedi se kush tjetër do të mund të shikojë në llogaritë.

Foto: Shutterstock