Këshilla të dobishme

Shumica e njerëzve i bëjnë këto 7 gabime në larjen e rrobave. A i bëni edhe ju ato?

7views

Për shumë prej nesh, larja është një aktivitet për të cilin nuk mendojmë. Ndezja e lavatriçes dhe nxjerrja e rrobave, kaq. Megjithatë, duke larë gabimisht, ne përgatitemi për alergji ose shkurtojmë ndjeshëm jetën e rrobave tona. Cilat janë gabimet më të mëdha që bëjmë?

Larja një herë në javë

Një nga gabimet më të mëdha. Liri tashmë është tharë dhe njollat ​​janë të vështira për t’u larë. Prandaj duhet të zgjedhim paralarjen dhe temperaturat më të larta. Rezultati i larjes është ende mjaft i pasigurt me rrobat e ndotura. Nëse laheni çdo mbrëmje, mjafton një program i shkurtër larjeje. Ju lani gjithçka.

Ne nuk e lagim lirin

Kur fëmijët kthehen nga qëndrimi në natyrë, programi i zakonshëm i larjes thjesht nuk mund të përballojë lavanderi. Por thjesht përdorni një detergjent të lirë, vendoseni në një kovë, shtoni ujë dhe lërini rrobat në tretësirë ​​gjatë natës. Atëherë mjafton një program normal larjeje.

Shumë detergjent

Një sasi e madhe nuk lahet më mirë. Vetëm mbetjet e tij mbeten në pëlhura, ku më pas kujdesen për shfaqjen e alergjive dhe ekzemës. Mësoni të lani dhe lani rrobat tuaja në kohë. Më pas, një lugë gjelle pluhur do t’ju mjaftojë.

A i rrotulloni rrobat tuaja?

Shumë prej nesh nuk i kthejnë rrobat përpara ciklit të larjes. Shumica e pëlhurave duhet të lahen nga brenda. Veçanërisht, veshjet me aplikime apo printime zgjasin pakrahasueshëm më shumë.

Ne nuk përdorim një qese lavanderi

Një çantë rrobash është një pjesë thelbësore e rrobave. Xhaketat dhe xhinset nuk do të humbasin butonat, ribatinat dhe zinxhirët. Ju mund të lani me lehtësi disa lloje këpucësh në çantën e rrobave.

Netriedime

A janë rrobat e tua të bardha aq të shkreta sa nuk mund t’i shikosh? Kjo është për shkak të larjes së pëlhurave delikate me liri me ngjyrë. Herën tjetër kur vendosni rroba të bardha në lavatriçe, mos i shtoni rroba të tjera me ngjyra. Fusni një shirit tekstili në kazanin e makinës larëse, i cili do të kapë ngjyrën e lëshuar gjatë larjes. Përdorni pluhur larës të bardhë.

Një makinë larëse e tejmbushur

Lavanderia është e vështirë për t’u larë kur lavatriçe jonë është plot deri në plasje. Pluhuri nuk lahet nga pëlhura dhe mbetet brenda fibrës. Kjo çon në alergji ose skuqje. Ne duhet të ndjekim gjithmonë peshën e rekomanduar të rrobave për një program specifik larjeje.