Këshilla të dobishme

Si ndodh pielonefriti?

5views

Faktorët që kontribuojnë në këtë gjendje përfshijnë gurët, një kateter në fshikëz dhe diabetin. Mund të marrë një formë akute ose kronike.

Një simptomë që tregon pielonefritin është dhimbja në rajonin e mesit. Është e papritur dhe shpesh shoqërohet me temperaturë të ulët ose temperaturë. Simptoma të tjera:

– të dridhura

– të përziera

– të vjella

– urinim i shpeshtë

– dhimbje gjatë urinimit

– presion në fshikëz dhe ndjesi djegieje

– lodhje e përgjithshme.

Në rast të infeksioneve të traktit urinar duhet të drejtoheni tek mjeku sa më shpejt që të jetë e mundur për të mos vonuar trajtimin.

Trajtimi bazohet kryesisht në antibiotikë. Zgjat rreth 2 javë. Fillimisht administrohet një antibiotik, i cili zakonisht përdoret në rastet e inflamacionit të rrugëve urinare. Gjatë kësaj kohe, urina analizohet për përmbajtjen e baktereve dhe, pas marrjes së rezultatit, administrohet një antibiotik i drejtuar kundër atij bakteri specifik. Përdoret për të lehtësuar simptomat

gjithashtu qetësues kundër dhimbjeve dhe antipiretikë. Gjithashtu rekomandohet të hidratoni trupin duke pirë të paktën 2 litra lëngje në ditë. Në këtë mënyrë, ju mund të përshpejtoni shpëlarjen e baktereve nga sistemi urinar. Për më tepër, pacienti duhet të kufizojë aktivitetin fizik dhe të pushojë në shtëpi.

Dështimi për të siguruar trajtimin e duhur mund të shkaktojë pielonefrit kronik, i cili kërkon përdorimin afatgjatë të preparateve që dezinfektojnë traktin urinar.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.