Këshilla të dobishme

Si ruhen specat në frigorifer?

12views

Specat janë një perime e preferuar që përshtatet në shumë pjata, qoftë si yll, qoftë si element shtesë që jep aroma dhe shije shtesë. Edhe pse tani e gjejmë gjatë gjithë vitit në zarzavate dhe supermarkete, tani është stina e tij. Nëse keni një frigorifer të madh dhe keni edhe miq me një kopsht (ose kopshtin tuaj), mund t’i ngrini specat për t’i pasur në dimër!

Si t’i ngrini ato

Gjithçka që ju duhet për t’i ngrirë është t’i lani mirë, t’i thani dhe nëse dëshironi t’i prisni. Specat ruhen mirë në ngrirje, por humbasin pak freskinë dhe freskinë e tyre.

Sepse qëndrojnë shumë më gjatë në frigorifer. Ndërsa në frigorifer mbahen në gjendje shumë të mirë për të paktën 5 ditë (më pas fillojnë të prishen), në frigorifer mund të qëndrojnë deri në një vit. Idealja është që gjithsesi të mos i mbani më shumë se 6 muaj

Kështu, ju gjithashtu parandaloni mbeturinat e ushqimit ndërsa në të njëjtën kohë mund t’i përdorni lehtësisht në receta vetëm duke i shkrirë.

Mënyra e duhur për t’i ngrirë

Për t’i ruajtur siç duhet specat në frigorifer në mënyrë që t’i përdorni në recetat tuaja sa herë të dëshironi, duhet të ndiqni procedurën e mëposhtme:

  • A po zgjedhim specat e duhur? ato duhet të jenë të freskëta, të forta, me ngjyra të gjalla. Shmangim ngrirjen e specave që kanë qenë në frigorifer për një kohë të gjatë dhe tashmë janë prishur.
  • Lajini perimet tona me shumë ujë të ftohtë dhe hiqni çdo ngjitës që mund të jetë mbi to.
  • I fshijmë shumë mirë ose me letër kuzhine ose me peshqir, në mënyrë që të largojmë lagështinë dhe të mos “djegjen” nga ngrirja.
  • – Hiqni kërcellin dhe farat dhe pritini në çfarëdo forme që dëshironi. Në rast se duam t’i përdorim të tëra, duhet t’i heqim sporet brenda, ndaj bëjmë një vrimë pranë kërcellit me kujdes dhe i heqim.
  • – I vendosim krah për krah në letër që nuk ngjit dhe i vendosim në frigorifer që të ngrijnë për rreth një orë. Më pas, në mënyrë ideale ruajini ato në një enë hermetike. Nëse duam t’i ngrijmë të plota, bëjmë procedurën e mësipërme pasi e mbështjellim çdo spec në një film plastik.

olivemagazine.gr