Këshilla të dobishme

Si të bëni borë të rreme për pemën me dy materiale

11views

Me dy materiale që nuk e kishit menduar se do të shkonin bashkë, mund të bëni borë false për të dekoruar pemën tuaj të Krishtlindjes. Por, përpara se ta ndani me fëmijët tuaj, bëni një vlerësim të qetë të situatës.

Festat po vijnë, do ta keni dekoruar shtëpinë (dhe nëse nuk e keni bërë ende, do ta bëni së shpejti), ndaj mendoj se këshillat që do t’i japin një “ajër” ndryshe dekorimit janë të dobishme. Këtu është një sugjerim që ata me fëmijë do ta vlerësojnë. Por edhe nëse nuk keni fëmijë, mendoj se do t’ju pëlqente një borë e rreme në pemën e Krishtlindjes.

Ja si të bëni borë false me materialet që keni në shtëpi. Materiali i parë përdoret për shumë punë të ndryshme (nga pastrimi, deri te heqja e erës së keqe nga frigoriferi ose koshi i plehrave) – është soda e bukës. Shanset për të pasur këtë të fundit janë 80-20 nëse dikush jeton në shtëpi që rruhet – po, e keni kuptuar mirë, do t’ju duhet shkumë rroje.

Si bëhet bora e rreme

Raporti është 1 me 1: domethënë një filxhan sodë buke dhe një filxhan shkumë rroje. Përzieni me duar ose me pirun dhe shtoni disa pika ujë. Sa shume? Aq sa do t’ju duhen, derisa të shihni efektin e borës para jush. Mund t’ju duhet të shtoni pak më shumë ujë ose sodë buke, në varësi të lagështisë së zonës ku ndodheni.

Rezultati një herë, do ta shihni. Dhe do të jetë mbresëlënëse. Shikoni videon më poshtë dhe do ta kuptoni. Pas borës së rreme, ajo ka më shumë ide se çfarë mund të bëni me shkumën e rruajtjes për t’i argëtuar fëmijët gjatë festave (në sa shfaqje për fëmijë shkoni, gjithsesi?).

Natyrisht, që të mos ketë surpriza më vonë në shtëpi për sa i përket pastërtisë, është mirë të bëni një test të vogël përpara se t’u tregoni fëmijëve idenë – dhe mos e tregoni kurrë nëse mendoni se shtëpia do të duket ashtu siç ka. u bombardua me shkumë rroje! Gjithashtu, është e vetëkuptueshme që të siguroheni që fëmijët të mos thithin thekon fallco dhe të mos i fusin në gojën e askujt.

ow.gr