Këshilla të dobishme

Si të kuptoni nëse nuk vuani nga diabeti? Ka shumë simptoma

10views

Diabeti mellitusÇeke diabetit, është një sëmundje e rëndë nga e cila sot vuajnë gjithnjë e më shumë të rritur dhe fëmijë. Nuk ka rëndësi sa vjeç jeni, nëse jeni sportist, ushqeheni shëndetshëm apo preferoni të shtriheni para televizorit dhe të hani patatina. Diabeti mund të jetë shkaktuar edhe nga stresi. Dhe sinqerisht – kush nuk stresohet në kohët e sotme të ngarkuara?

Cilat lloje të diabetit ekzistojnë?

Ndërsa është më e zakonshme tek fëmijët diabeti mellitus I. tipumanifestohet më shpesh tek të rriturit diabeti II. lloji. E para dallohet Mungesa absolute e insulinës në trup. Në llojin e dytë, pankreasi sekreton insulinë, por qelizat e trupit nuk i përgjigjen mjaftueshëm asaj.

Si e dini se keni diabet?

Diabeti manifestohet në disa tipike simptomat, e cila mund të sinjalizojë ose jo këtë sëmundje të rëndë. Si jane ata?

  • Etje ekstremee cila e zgjon pacientin edhe në gjumë.
  • Të shpeshta ditën dhe natën urinim.
  • Fëmijët madje mund të fillojnë të urinojnë gjatë natës.
  • Urina është e ëmbël dhe ngjitëse.
  • Humbje ekstreme në peshë gjatë ngrënies normale.
  • Sëmundje dhe lodhje.
  • Fryma mban erë acetoni.
  • Frymemarrje e thelle.
  • Çrregullime të ndërgjegjes – pacienti shpesh bie pa ndjenja.

Ekzaminimi mjekësor dhe diagnostikimi i diabetit

Nëse përjetoni ndonjë nga simptomat e mësipërme, mund të vuani vërtet nga diabeti. Para se të filloni të shqetësoheni dhe të zbuloni se çfarë përfshin kjo sëmundje dhe trajtimi i saj, shkoni te mjeku. Vetëm ekzaminim profesional mund të konfirmojë nëse vërtet vuani nga kjo sëmundje. Mjeku juaj do të përcaktojë gjithashtu se çfarë lloj diabeti keni. Më pas do të shpaloset në përputhje me rrethanat terapi.

Mjeku juaj do të marrë gjak për të kontrolluar ndonjë hiperglicemiado të kontrollojë prania e sheqerit në urinë dhe ju masë niveli i insulinës në trup.

nëse ti diabetit do të shfaqet, mos u dëshpëroni. Gjatë respektimit rregullat dietike dhe me përdorimin e duhur të ilaçeve, është e mundur të jetoni plotësisht me këtë sëmundje. Duhet vetëm mësimi i vetëdisiplinës dhe gjithashtu sinjalet e trupit tuaj.