Këshilla të dobishme

Si të lani enët me më pak ujë

10views

Ka disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të kurseni ujin kur lani enët. Shihni se çfarë janë këto.

Fërkojeni mirë

Në vend që të derdhni tonelata ujë për të hequr mbetjet nga enët tuaja, fshijini ato ndërsa janë ende të thata. Hedhja e të gjitha mbetjeve në plehra përpara se të lani enët do t’ju ndihmojë të kurseni ujin. Gjithashtu, një këshillë tjetër shumë e rëndësishme është që pasi t’i keni pastruar mirë enët, t’i shpëlani lehtë me pak ujë në mënyrë që njollat ​​të dalin shumë më lehtë kur vendosni t’i lani.

Mbani pjatat tuaja afër

Kur filloni të lani enët, sigurohuni që të keni gjithçka afër vetes, në mënyrë që të mos keni nevojë të shkoni vazhdimisht përpara dhe mbrapa për t’i arritur ato.

Mbushni lavamanin tuaj

Pasi të jeni siguruar që lavamani juaj është i pastër (fusni pak uthull në të për të dezinfektuar) mbusheni me ujë të ngrohtë dhe sapun enësh dhe mbylleni në mënyrë që uji të qëndrojë në të. Lani enët me ujin që keni derdhur në lavaman. Në këtë mënyrë, rubineti juaj nuk do të ketë nevojë të funksionojë gjatë gjithë kohës. Nëse uji juaj fillon të marrë erë, lëreni gjysmën e tij dhe shtoni ujë të freskët dhe të ngrohtë.

Mos përdorni shumë sapun

Sipas hulumtimeve, shumica e njerëzve përdorin 10 herë më shumë sapun enësh sesa duhet. Nëse përdorni edhe më shumë sapun sesa duhet, atëherë do t’ju duhet edhe më shumë ujë për të larë enët. Lexoni udhëzimet për detergjentin tuaj (shumica premtojnë se mund të pastrojnë një duzinë enë me një pikë të vetme) dhe ndiqni ato. Në këtë mënyrë do të kurseni edhe para.

Nuk ka nevojë për larje paraprake

Nëse përdorni një makinë larëse enësh, atëherë nuk keni nevojë t’i lani enët me ujë përpara se t’i lani në lavatriçe. Gjithçka që duhet të bëni është të hidhni mbetjet nga pjatat. Përndryshe, asgjë tjetër nuk nevojitet. Në fund të fundit, për këtë janë enëlarëse. Për të pastruar plotësisht enët e ndotura.

Provoni lavastoviljen tuaj

Është shumë e rëndësishme të provoni lavastoviljen tuaj. Filloni duke larë një grup enësh në larjen më të thjeshtë dhe me ciklet më të pakta. Nëse enët tuaja nuk janë të pastra pas larjes, provoni një që zgjat më shumë. Pas disa testeve do të keni gjetur larjen që do të ketë rezultatin më të mirë për ju.

Lëreni makinën larëse të mbushet

Nëse jetoni vetëm, nuk keni nevojë të përdorni lavastoviljen çdo ditë. Nëse nuk e dini, çdo larje përdor të njëjtën sasi uji pavarësisht nëse lan 1 ose 10 pjata. Prisni 2-3 ditë që rondele juaj të mbushet.

Dhe nëse po pyesni se çfarë është më mirë, larja me dorë apo larja e pjatalarëse, përgjigja është një: Teknologjia fiton! Për të vrarë shumicën e baktereve që rriten në enët e pista, uji duhet të arrijë 60 gradë Celsius. Kjo temperaturë arrihet lehtësisht nga një makinë larëse enësh, ndërkohë që uji i rubinetit është pothuajse i pamundur që ta arrijë atë. Nga ana tjetër, edhe nëse uji do të ngrohej aq shumë, dora e njeriut nuk do të mund të përballonte një temperaturë kaq të lartë për më shumë se disa fraksione të sekondës.

spirossoulis.com