Këshilla të dobishme

Si të shmangim kancerin e prostatës?

9views

Funksioni kryesor i prostatës është të prodhojë sekretim, i cili është pjesë e spermës dhe lejon që spermatozoidi të lëvizë. Prandaj, ajo u krijua jo vetëm për të vështirësuar jetën e burrave të moshës së mesme.

Ndërsa një mashkull plaket, numri i hormoneve mashkullore të prodhuara në trupin e tij – androgjenet – zvogëlohet. Kjo rezulton në zmadhimin e prostatës. Dhe meqenëse uretra kalon nëpër qendrën e saj, ajo tani është e ngjeshur dhe lumeni i saj bëhet më i vogël. Pastaj ka shenja se një problem ka filluar.

Nëse keni probleme me urinimin, prostata juaj mund të jetë zmadhuar. Më pas ka një ndjenjë presioni të vazhdueshëm në fshikëz, por nuk mund të urinoni, duhet më shumë kohë ose është e pamundur të urinoni plotësisht. Në raste ekstreme, mund të mos jeni në gjendje të urinoni.

Duhet të lini një takim me një urolog jo vetëm në rast të problemeve me prostatën. Kontrollet e rregullta ndihmojnë në përcaktimin nëse një pacient i caktuar është në rrezik të zhvillimit të ndryshimeve që mund të bëhen në mënyrë të rrezikshme malinje. Dhe kanceri i prostatës është më i vështirë të mposhtet sesa të parandalohet.

Për shkak të faktit se ky është një problem shumë i zakonshëm shëndetësor, në Danimarkë u kryen një hulumtim interesant. Ata arritën në përfundimin mjaft qartë se fertiliteti i një burri ka rëndësi kur bëhet fjalë për rrezikun e tij për zhvillimin e mundshëm të sëmundjes së prostatës.

Rezultatet e këtyre studimeve treguan se sa më shumë fëmijë të ketë një burrë, aq më i ulët është rreziku i kancerit të prostatës. Por a është kjo një zgjidhje për të shmangur problemin? Është ende herët për të gjykuar. Sidomos pasi burrat pa fëmijë kishin edhe më pak gjasa të sëmureshin.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.