Këshilla të dobishme

Si të shpëtojmë nga venat me variçe? Të dyja ndryshimet e stilit të jetesës dhe operacioni do të ndihmojnë

10views

Venat me variçe (profesionalisht varixy) është një emërtim për një sëmundje të venave, e cila manifestohet me zmadhimin, zgjerimin dhe zgjerimin e tyre. Ngatërrime të dallueshme në gjymtyrët e poshtme janë tipike. Por shpesh fillon me manifestime më të vogla, që nuk bien në sy.

Mos u gaboni se ky është një problem që lidhet me pleqërinë. Fakti është se venat me variçe shpesh përkeqësohen me kalimin e moshës, por ato mund të shfaqen shumë më herët. Në mënyrë tipike, e para shfaqet midis moshës 20 dhe 40 vjeç.

Në shfaqjen e tyre, përveç moshës, rol luajnë edhe gjenetika, shtatzënia dhe lëndimet. Për shumë gra, variçet janë një kufizim që i pengon ato të veshin një fund në verë, për shembull.

Zgjidhja është ndryshimi i stilit të jetesës si dhe operacioni

Sipas statistikave, çdo e treta grua dhe çdo i katërti burrë vuajnë nga kjo sëmundje. Është gjithashtu një e ashtuquajtur sëmundje e qytetërimit, sepse një mënyrë jetese e keqe është gjithashtu përgjegjëse për rritjen e incidencës. Kjo është arsyeja pse ushqimi i duhur dhe ushtrimet fizike mund të ndihmojnë në luftën kundër venave me variçe.

Në të njëjtën kohë, sot ekziston një gamë e tërë suplementesh ushqimore që përpiqen të kontribuojnë në një sistem të shëndetshëm vaskular dhe të lehtësojnë simptomat ose të zvogëlojnë rrezikun e shfaqjes.

Sa më herët ta zgjidhni problemin me variçet, aq më i lehtë është trajtimi. Në një fazë vërtet të avancuar, zakonisht mbetet vetëm një opsion – operacioni.

Ekzistojnë një sërë procedurash kirurgjikale dhe çmimi i tyre varion nga njëqind korona në dhjetëra mijëra. Ekziston mundësia e sklerotizimit, zhveshjes, heqjes me laser ose metodës së radiofrekuencës.

Parandalimi dhe trajtimi joinvaziv

Goditjet e vogla të kamzhikut nuk kanë nevojë të trajtohen menjëherë me kirurgji. Dieta luan një rol, ndaj duhet të keni mjaft fibra, lëngje dhe të kufizoni marrjen e yndyrave të ngopura. Nëse jeni mësuar të qëndroni ulur për një kohë të gjatë, duhet të filloni të bëni pushime të rregullta dhe të ushtroni pak këmbët.

Këtu janë tashmë 4 këshilla specifike se si të luftoni venat me variçe pa kirurgji:

 1. Diosmina
  Diosmina është një substancë natyrale që përdoret zakonisht si suplement në trajtimin e problemeve të venave. Parandalon formimin e substancave inflamatore që dëmtojnë muret e enëve të gjakut.
 2. Trajtimi me kompresim
  Kjo konsiston në veshjen e çorape të ngushta, të cilat kanë një efekt parandalues ​​kundër formimit të venave me variçe dhe në të njëjtën kohë ndihmojnë në uljen e dukshmërisë së tyre.
 3. Gështenja e kalit
  Ekstrakti i bishtit të kalit është një tjetër substancë natyrale që përdoret zakonisht për problemet me variçet, lodhjen e këmbëve etj.
 4. Grim
  Grimi i trupit? Po, definitivisht nuk është një parandalim apo kurë, por nëse keni “këmbë të purpurta” dhe keni absolutisht nevojë për të mbuluar venat, është një opsion.

Lufta kundër venave me variçe është e pakëndshme, por nëse këmbëngulni, rezultatet do t’ia vlejnë.