Këshilla të dobishme

Si të trajtojmë misrat në këmbë?

4views

Përveç pamjes së tyre të pahijshme, ato shkaktojnë dhimbje që vështirëson lëvizjen e lirë. Duhet të kujdeseni çdo ditë për këmbët tuaja dhe nëse shfaqen probleme më serioze, mund të konsultoheni me një pediatër.

Nëse kallot në këmbët tuaja janë ende mjaft të buta, mund të përdorni arna speciale me acid salicilik ose laktik, të cilat gjenden në farmaci, për t’i hequr ato. Në rast të simptomave më të rënda, duhet të shihni një mjek i cili do të përcaktojë shkakun e shfaqjes së tyre dhe do të zbatojë trajtimin e duhur. Në disa raste, do t’i heqë ato në mënyrë kirurgjikale ose me lazer.

Gjëja më e rëndësishme, natyrisht, është parandalimi i formimit të misrave dhe ndryshimeve të tjera në këmbë. Për ta kundërshtuar këtë, duhet të kujdeseni për këmbët tuaja duke ndjekur rregullat e mëposhtme:

– vishni këpucë të rehatshme, jo shumë të ngushta

– shmangni këpucët me taka të larta

– parandaloni peshën e tepërt

– Kujdesuni për higjienën personale

– vishni çorape pambuku dhe që marrin frymë.

Në baza ditore, mund të përdorni kremra kujdesi që përmbajnë ure, pastrime speciale dhe të pastroni epidermën duke përdorur një gur shtuf ose një rende. Para eksfolimit, fillimisht mund t’i njomni këmbët në ujë të ngrohtë me kripë. Pas trajtimeve të tilla, misrat nuk duhet të shfaqen në këmbë.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.