Këshilla të dobishme

Si të zgjidhni syze të përshtatshme për formën tuaj të fytyrës? Bëni testin e buzëkuqit. Ju menjëherë arrini për kornizat perfekte

9views

Shumë gra mbajnë syze, por shumica prej tyre nuk dinë t’i vendosin ato në fytyrë. Shpesh përpiqemi të gjejmë modelin më të mirë me provë dhe gabim, dhe rezultati nuk është gjithmonë i kënaqshëm. Një truk padyshim do ta bëjë zgjedhjen tuaj më të lehtë.

Si të rregulloni syzet në formën e fytyrës?
Foto: shutterstock/Terelyuk

Zgjedhja e syzeve (korrigjuese dhe syze dielli) është mjaft e vështirë. Kornizat e duhura mund të përmirësojnë bukurinë tuaj, të shtojnë sharmin dhe t’ju bëjnë të dukeni dhe të ndiheni tërheqës. Një model i papërshtatshëm mund t’ju shtojë vizualisht kilogramë, të tërheqë vëmendjen nga pikat tuaja të forta dhe të nxjerrë në pah papërsosmëritë tuaja. Gjëja më e rëndësishme është të zgjidhni syzet sipas formës së fytyrës.

Si të përshtatni syzet me formën tuaj të fytyrës? Përdorni trukun e buzëkuqit

Kur qëndrojmë para pasqyrës, e kemi të vështirë të gjykojmë formën e fytyrës. Është mirë të përdorni një truk. Thjesht merrni buzëkuqin dhe gjurmoni konturet në sipërfaqen e pasqyrës. Forma që rezulton mund të jetë ovale, e rrumbullakët, katrore, trekëndore ose e zgjatur. Tani mund të hidhni një vështrim më të afërt dhe të shihni se cili përshkrim përshtatet më mirë.

Një fytyrë ovale ka mollëza të theksuara, një mjekër dhe ballë të zgjatur. Një fytyrë e rrumbullakët karakterizohet nga faqe të plota, një ballë të ulët dhe një mjekër të rrumbullakosur. Një fytyrë katrore ka një vijë nofull dhe mollëza të përcaktuara fort. Një fytyrë trekëndore ka një ballë të gjerë dhe një mjekër të ngushtë dhe të mprehtë. Një fytyrë e zgjatur ka një vijë flokësh të drejtë dhe një ballë të lartë.

Cilat korniza syze janë rinovuese? Zgjidhni këtë model

Pasi të dini formën tuaj të fytyrës, do ta keni më të lehtë të zgjidhni kornizat e duhura. Ata që kanë fytyrë ovale, janë me fat sepse u përshtaten të gjitha llojeve të syzeve. Ato konsiderohen më të favorshmet rrumbullakët, sepse zbutin tiparet dhe marrin vite pushim. Në rast se fytyrë e rrumbullakët syzet duhet optikisht të holla dhe të zgjasin atë. Zgjidhni nga modelet drejtkëndëshe dhe katrore. Gratë me fytyrë katrore do të përshtaten më së miri korniza të rrumbullakëta me një majë më të errët dhe fund më të lehtë ose syze me sy mace. Kornizat e buta, të lehta dhe të rrumbullakëta ose syzet e llakuara ose pa buzë janë më të mirat për një fytyrë trekëndore. proporcionet kornizat ovale ose syzet aviator balancojnë një fytyrë të zgjatur.

Pasi të dini formën tuaj të fytyrës, do ta keni më të lehtë të zgjidhni kornizat e duhura.
Foto: pixabay/Myriams-Photos

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Si i pastroni syzet? Harrojini këto metoda, sepse gotat do të hidhen tutje

Syze me mjegull. Truket për të ndihmuar avullin të shmangë syzet larg e gjerë