#image_title
Këshilla të dobishme

Siç thonë ata: Si fjalët që zgjedhim formojnë jetën tonë

9views

Fuqia e tmerrshme e fjalëve negative

Fjalët kanë fuqi. Kuptimi i tyre kristalizon perceptimet që formësojnë besimet tona, udhëheqin sjelljen tonë dhe në fund krijojnë botën tonë. Fuqia e tyre lind nga reagimet tona emocionale kur i lexojmë, flasim ose dëgjojmë. Thjesht thoni fjalën “zjarr” ndërsa jeni duke bërë barbekju, ose në vendin tuaj të punës ose në një teatër të mbushur me njerëz dhe do të merrni tre përgjigje emocionale dhe energjike krejtësisht të ndryshme, por të fuqishme.

Iluzioni i jetës

Fizika kuantike ka vërtetuar shumë kohë më parë se materia fizike nuk ekziston në të vërtetë, se gjithçka është vetëm energji në gjendje të ndryshme vibruese. Fizikani laureat i Nobelit Werner Heisenberg tha një herë: “Atomet ose grimcat elementare në vetvete nuk janë reale. Ato formojnë një botë mundësish apo mundësish, në vend të një gjëje apo ngjarjeje të vetme.’ Kjo energji dridhet në një numër të pafund frekuencash delikate që e bëjnë atë të shfaqet si të gjitha krijimet e ndryshme që shohim në botën tonë. Vitet e fundit ka pasur shumë kërkime nëse universi në të cilin jetojmë është në të vërtetë një përvojë holografike, dhe duket se kjo është shumë afër të vërtetës.

Dhe kështu, duket se jeta është më shumë një rrjedhë energjie sesa një koleksion i gjërave të forta. Çfarë do të thotë kjo për ne është se nëse mbetemi të vetëdijshëm për energjinë që kemi, bazuar në emocionet që ndjejmë, ne mund të bëjmë zgjedhje të qëllimshme që ndryshojnë frekuencën tonë dhe krijojnë realitetet që dëshirojmë. Nëse ndihemi të mërzitur për diçka, mund të zgjedhim të riformulojmë situatën dhe të ngremë humorin. Me një perspektivë të rinovuar dhe një dridhje energjie më të lartë dhe më pozitive, ne kemi një shans shumë më të mirë për të sjellë të mira në jetën tonë, në vend që të përsërisim me hidhërim gabimet e së kaluarës.

Fjalët janë mjete jashtëzakonisht të fuqishme që ne mund t’i përdorim për të rritur energjinë tonë personale dhe për të përmirësuar jetën tonë, megjithëse shpesh nuk jemi të vetëdijshëm për fjalët që flasim, lexojmë dhe ekspozohemi. Po, edhe fjalët e të tjerëve mund të ndikojnë lehtësisht në dridhjet tona personale. Për shembull, nëse kaloni disa minuta me një bezdi kronike që përdor të gjitha llojet e termave negativë, do të ndjeni rënien e energjisë tuaj personale. Fjalët kanë fuqi të madhe, ndaj zgjidhni ato (dhe miqtë tuaj) me mençuri!

Fjalët dhe Uji

Shkencëtari japonez Masaru Emoto kreu disa nga eksperimentet më magjepsëse mbi efektin që fjalët kanë mbi energjinë në vitet 1990 Kur uji që është pa të gjitha papastërtitë ngrin, ai do të formojë kristale të bukura akulli që duken tamam si fjollat ​​e borës në mikroskop. Uji që është i kontaminuar ose ka aditivë të tillë si fluori do të ngrijë pa formuar kristale. Në eksperimentet e tij, Emoto derdhi ujë të pastër në shishe me fraza negative si “të urrej” ose “frikë”. Pas 24 orësh, uji ishte i ngrirë dhe nuk u kristalizua më nën mikroskop: Ai dha grumbuj gri, të paformuar në vend të kristaleve të bukura si dantella. Në vend të kësaj, Emoto vendosi etiketa që lexojnë gjëra të tilla si “Të dua” ose “Paqe” në shishe me ujë të ndotur dhe pas 24 orësh, ata prodhuan kristale të gazuar, krejtësisht gjashtëkëndore. Eksperimentet e Emotos vërtetuan se energjia e prodhuar nga fjalët pozitive ose negative në fakt mund të ndryshojë strukturën fizike të një objekti. Rezultatet e eksperimenteve të tij janë të detajuara në një seri librash duke filluar me Mesazhet e Fshehura në Ujë, ku mund të shihni fotot e mahnitshme para dhe pas të këtyre kristaleve të pabesueshme të ujit.

Fuqia e Mirënjohjes

Në një eksperiment tjetër, Emoto testoi fuqinë e fjalëve të folura. Ajo vendosi dy gota me oriz të bardhë të gatuar në dy kavanoza të veçanta dhe siguroi kapakët në vend, duke etiketuar njërin kavanoz “Faleminderit” dhe tjetrin “Budalla”. Kavanozët u lanë në një klasë të shkollës fillore dhe nxënësit u udhëzuan të thoshin fjalët në etiketat në kavanozët përkatës dy herë në ditë. Pas 30 ditësh, orizi në kavanozin që ata mallkonin vazhdimisht ishte tkurrur në një masë të zezë dhe xhelatinoze. Orizi në kavanozin “Faleminderit” ishte i bardhë dhe me gëzof si ditën që u bë. Ky shembull i fuqisë së fjalëve është gjithashtu i detajuar në librat e Emotos.

Fjalë të hedhura

Sa herë në ditë i hedhim fjalët? Ne themi gjëra të tilla si: “I urrej flokët”, “Unë jam shumë budalla”, “Po i bëj të gjitha gabimet”, “Asgjë nuk është në rregull”. E vërteta është se ne kurrë nuk mendojmë se këto fjalë sjellin energji negative në dridhjet tona dhe na ndikojnë në një nivel fizik, por ato e bëjnë. Eksperimentet e Emotos u bënë me ujë. Pse; Sepse dridhja e zërit udhëton nëpër ujë katër herë më shpejt sesa në ajër të hapur. Mendoni për faktin që trupi juaj është mbi 70% ujë dhe do të kuptoni se sa shpejt rezonon dridhja e fjalëve negative në qelizat tuaja. Shkrimet e lashta na thonë se jeta dhe vdekja janë në fuqinë e gjuhës. Siç doli, kjo nuk është metaforë.

Thuaje perseri

Disa prej nesh e kanë zakon të përdorin të njëjtat fjalë negative pa pushim. Problemi është se sa më shumë që dëgjojmë, lexojmë ose themi një fjalë ose frazë, aq më shumë fuqi ka mbi ne. Kjo ndodh sepse truri përdor përsëritjen për të mësuar, duke kërkuar modele dhe qëndrueshmëri si një mënyrë për të kuptuar botën përreth nesh. Ju mund të mos e mbani mend datën e saktë të përfundimit të Luftës Civile, por shanset janë që ju ende e dini se sa është 8 x 9 sepse ju është dashur të përsërisni shumëzimin pa pushim gjatë viteve të shkollës. Është gjithashtu e sigurt që ju keni pasur përvojën e të ngelur në kokë një këngë gjatë gjithë ditës dhe sado të përpiqeni, thjesht nuk mund ta hiqni melodinë nga koka juaj. Përsëritja është mjeti më i fuqishëm për të ngulitur diçka në mendjen tonë dhe për ta mbajtur atë atje.

Ky është një shqetësim i veçantë kur merret parasysh një fenomen i quajtur Efekti i Iluzionit të së Vërtetës. Në thelb dëshmon se çdo deklaratë për të cilën lexojmë, shohim ose flasim rregullisht konsiderohet më autoritare sesa një deklaratë të cilës i ekspozohemi vetëm herë pas here. Çuditërisht, nuk ka dallim nëse informacioni është i vërtetë apo i rremë. E vetmja gjë që ka rëndësi është se sa shpesh jemi të ekspozuar ndaj tij. Hulumtimet nga Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara tregojnë qartë se një mesazh i dobët i përsëritur dy herë bëhet më autoritar sesa një mesazh i fortë që dëgjohet vetëm një herë. Edhe një përsëritje ka fuqinë të na ndryshojë mendjen. E njëjta gjë vlen edhe për imazhet, të cilat janë thjesht mendime dhe ide të mbledhura në një imazh. Përsëritja rrit vërtetimin tonë mendor të çdo gjëje ndaj të cilës jemi të ekspozuar, prandaj funksionon kaq mirë në propagandën politike.

Mësoni se çfarë është sjellja agresive pasive dhe si të merreni me të

Nëse nuk jemi plotësisht të vetëdijshëm për atë që po e ekspozojmë veten, pasojat do ta mposhtin të vërtetën çdo herë. Tani mendoni se sa herë e keni quajtur gabimisht veten budalla, të patalentuar, të shëmtuar ose çfarëdo tjetër. Kështu, ju filloni të kuptoni se si propaganda juaj e brendshme formon një imazh të rremë për veten tuaj.

1. Bërja e fjalëve të funksionojnë

Për të shfrytëzuar me vetëdije fuqinë e fjalëve në avantazhin tuaj, filloni me ato që përdorni.

2. Asnjë markë apo autokritikë

Të gjithë po bëjnë më të mirën që munden në çdo kohë me vetëdijen me të cilën duhet të punojnë, duke përfshirë edhe veten tuaj. Jini të sjellshëm me të dhe ofroni të njëjtën ndjeshmëri dhe dhembshuri që do t’i jepnit dikujt tjetër.

3. Ndaloni çdo vetëshkatërrim

Asnjëherë mos u tallni me trupin tuaj, me ndonjë gjë që keni arritur, apo me ndonjë gjë tjetër në jetën tuaj. Fjalët kanë fuqi dhe energjia kuantike nuk ka sens humori.

4. Rezistoji thashethemeve dhe të folurit keq për të tjerët

Është e pamundur që fjalët e tua të rezonojnë në trupin e dikujt tjetër përveç trupit tënd.

5. Bëni një detox negativiteti

Në vend që të thoni se një vakt ishte i tmerrshëm, thoni “Kam pasur më mirë”. Ju në thelb thatë atë që dëshironi të thoni pa futur energji negative në trupin tuaj – madje keni përdorur një fjalë pozitive për ta bërë atë!

6. Përforconi energjinë pozitive të fjalëve

Në vend që thjesht të thoni se keni kaluar mirë në një koncert, rrisni energjinë pozitive duke thënë se keni kaluar një kohë të mrekullueshme, të mrekullueshme ose fantastike. Këto fjalë rezonojnë më mirë dhe krijojnë një përgjigje më të madhe energjike në trup.

7. Nëse keni njerëz toksikë në rrethin tuaj të miqve, kufizoni kohën që kaloni me ta ose gjeni miq më të mirë

Energjia negative ka një mënyrë për të tërhequr gjithçka rreth saj, si një vrimë e madhe e zezë. Shmangni sa më shumë që të mundeni.

8. Përforconi veten me fjalë pozitive dhe inkurajuese

Vendoseni në shtëpinë dhe zyrën tuaj që thonë gjëra të shkëlqyera për ju, familjen ose qëllimet tuaja. Vishni rroba që kanë mesazhe pozitive ose fraza mbi to. Ndërsa i bëni këto shtesa pozitive në jetën tuaj, përdorni fuqinë e përsëritjes në një mënyrë shumë efektive në avantazhin tuaj. Ju keni fuqinë për të ndryshuar botën tuaj dhe përdorimi i vetëdijshëm i fjalëve është një nga mënyrat më të shpejta për të zhvendosur energjinë që sillni në jetën tuaj.

mbretëresha.gr