Këshilla të dobishme

Sllovakët fillojnë të spërkasin WD-40 në tualet. Do të filloni ta bëni edhe ju

8views

Spërkatja popullore e vajit përdoret më shpesh në dyer ose kabinete që kërcasin. Nuk e dinit se ka përdorime të tjera të papritura. Ne do t’ju tregojmë se sa e lehtë është të përdorni vajin WD-40 për pastrim dhe si mund t’ju ndihmojë të pastroni tualetin tuaj.

Gëlqere e pakëndshme

Shkallët gëlqerore gjenden në të gjitha familjet. Problemet më të mëdha janë ata që kanë të ashtuquajturat ujë i fortë. Shkallët gëlqerore më pas bllokojnë kazanin, rubinetat e lavamanit dhe lavamanin ose tasin e tualetit. Pastrimi është i vështirë dhe zakonisht kërkon njomje të gjatë. Prandaj, është shumë më e lehtë për të parandaluar formimin e gëlqeres.

Kjo nuk nënkupton gjithmonë instalimin e një sistemi të shtrenjtë filtrimi. Në disa vende, vaji popullor WD-40 do të ndihmojë me shkallën.

Pastrim i plotë i tualetit nga gëlqere

Gjëja e parë që duhet të bëni është të pastroni plotësisht tualetin nga gurët e gëlqeres. Merrni vajin WD-40, hapni dritaret për të ajrosur mirë dhomën dhe spërkateni tasin me vaj WD-40. Lëreni përgatitjen brenda natës. Të nesërmen, pastroni mirë tasin e tualetit dhe nuk do të mbetet asnjë gjurmë guri gëlqeror. Produkti është menduar kryesisht për heqjen e ndryshkut dhe mbrojtjen e sipërfaqes, është një kimikat i fortë.

Mbrojtja parandaluese e tualetit

Spërkatja e tualetit me WD-40 do të krijojë një shtresë mbrojtëse në tualet. Ajo do të zgjasë për disa ditë dhe shkalla nuk do të formohet. Nëse keni vetëm një problem të rastësishëm me gëlqere, mjafton të spërkatni vaj në ujin në fund të tualetit. Nëse sipërfaqja është shumë e ndotur me gëlqere, përdorni vaj për të gjithë tualetin.

Gjithmonë ventiloni tërësisht

Kur spërkatet me vaj, në dhomë shfaqen tymra të pakëndshëm. Mos e përdorni procedurën nëse nuk mund ta ajrosni dhomën sa duhet. Në të njëjtën kohë, sigurohuni që vaji të mos futet në sipërfaqen e pllakave gjatë aplikimit. Është shumë e rrëshqitshme. Rrëshqitja në një banjë të lagur është mjaft e lehtë dhe spërkatja e dyshemesë me vaj do të rriste shumë rrezikun e rënies.