Këshilla të dobishme

Të ka rënë një flutur? Kjo mund të jetë një shenjë paralajmëruese e rëndësishme

8views

Shumë njerëz i admirojnë fluturat me ngjyrosjen e tyre të bukur dhe shumëngjyrëshe. Ata konsiderohen një simbol i metamorfozës, i cili parashikon një ndryshim të afërt. Delikatesa e tyre pasqyron jomaterialen dhe transcendentalen. Çfarë mund të thotë kur një flutur ulet mbi ne?

Foto: shutterstock/Mila Supinskaya Glashchenko

Flutura i përket një grupi të madh insektesh, i cili ka disa milionë lloje. Megjithatë, ndryshe nga shumica e insekteve, ajo ngjall ndjenja kryesisht pozitive tek ne. Krahët shumëngjyrëshe të një fluture janë një mrekulli e vërtetë e natyrës: ato janë delikate, por në të njëjtën kohë jashtëzakonisht të forta, na kënaqin me ngjyrat dhe modelin e tyre. Nuk është çudi që simbolika e pasur dhe kuptimet e fshehura u atribuohen këtyre krijesave të pazakonta.

Flutura – çfarë simbolizon?

Flutura është një simbol universal i ndryshimit. Kjo është për shkak se ajo pëson një metamorfozë të plotë gjatë jetës së saj. Fillon si një vemje, pastaj kalon nëpër fazën e pupës përpara se të shfaqet si një flutur e rritur në fazën imago. Për të njëjtën arsye, flutura konsiderohet gjithashtu e tillë simbol i arritjes së moshës madhore.

Në mitologjinë greke, flutura lidhej me perëndeshën Psikinë. Emri i saj në greqisht do të thotë kryesisht shpirt, por mund të përkthehet edhe si flutur. Psikika fillimisht ishte një grua e vdekshme. Ajo vinte nga mbretëria dhe i dashuri i saj ishte vetë perëndia e dashurisë Eros, gjë që e bëri Afërditën xheloze. Kur perëndesha xheloze i kërkoi vajzës gjumin e përjetshëm, Erosi iu lut Zeusit për dhuratën e pavdekësisë për të dashurin e tij. Kështu, Psikika u bë gjithashtu një simbol i shpirtit të pavdekshëm.

Përkundrazi, në letërsinë popullore përdorej kuptimi i dytë i emrit Psyche, d.m.th., flutura, ku shpirtrat e të vdekurve përfaqësoheshin ndonjëherë në këtë mënyrë. Flutura është ende një simbol i rëndësishëm në shumë kultura të ndryshme, por në disa besohet se sjell fat të keq, sepse lidhet me vdekjen dhe rilindjen.

Çfarë do të thotë kur një flutur ulet mbi ju?

Fluturat shpesh na duken si qenie në kufirin midis botës së fenomeneve dhe botës së ëndrrave dhe ne jemi gati t’u atribuojmë atyre shumë kuptime magjike. Kur një flutur bie mbi flokët ose dorën tonë, është një përvojë në të cilën shpesh gjejmë një mesazh tjetër.

Çfarë mund të thotë kur një flutur ulet mbi ju? Ndër interpretimet më të njohura është njoftimi i një ndryshimi të jetës. Si një simbol i një metamorfoze të lumtur nga një krizali në një flutur të bukur, ai simbolizon hyrjen në një fazë të re dhe më të mirë të jetës.

Nëse kohët e fundit keni humbur një anëtar të familjes ose një mik, disa besojnë se mund të rishfaqet si një flutur për t’ju bërë të ditur se nuk jeni vetëm. Shumë njerëz e marrin këtë si një shenjë se i dashuri i tyre është mirë dhe është ende afër.

Disa besojnë se fluturat u afrohen vetëm atyre që janë të dhembshur dhe të sjellshëm. Pranojeni uljen e fluturës si bekim – ju jeni zgjedhur.
Nëse ndiheni sikur një flutur ka rënë mbi ju, mund të jetë një shenjë paralajmëruese për të mos i marrë gjërat si të mirëqena. Cikli jetësor i një fluture është një kujtesë e butë se jeta është plot sfida, ndryshime dhe humbje.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Sa vite mace ka në një vit njerëzor? Zbuloni se si të llogarisni moshën e kotele tuaj

Çfarë do të thotë një karkalec në shtëpi? Vizita e saj mund të ketë një kuptim të fshehtë