Këshilla të dobishme

Thërrmoni letrën dhe hidheni në lavatriçe. Papritmas ndodh një gjë shumë e çuditshme

11views

Jeni nga ata persona që nuk mund të bëni asgjë pa letër alumini në shtëpi, apo nuk e keni as në shtëpi dhe nuk dini as për çfarë ta përdorni? Ne kemi disa këshilla për ju në cilat situata të mësoni ta përdorni atë.

Paketimi i rostiçeri

Shumë njerëz e lidhin vetëm fletën e kallajit me paketimin e ushqimeve për udhëtime. Në të njëjtën kohë, ky përdorim nuk është më i përshtatshmi, pasi grimcat e aluminit mund të futen në ushqim, veçanërisht, për shembull, frutat ose perimet e prera në feta. Nuk keni pse të shqetësoheni, por është më mirë të përdorni një opsion tjetër për paketimin e ushqimeve – për shembull, paketimin në kuti ose qese letre.

Disa ushqime trajtohen me nxehtësi në fletë metalike – kjo është tipike për patatet ose ndoshta peshkun ose djathin e përgatitur në fletë metalike. Letra e aluminit shkrihet vetëm në temperatura shumë të larta, kështu që definitivisht nuk duhet të shqetësoheni se vetitë e saj do të ndryshojnë në furrë. Nëse jeni ende të shqetësuar për folenë dhe preferoni ta zëvendësoni atë, mund të përdorni letër pjekjeje në shumicën e këtyre recetave për të bërë një pergamenë në të cilën, për shembull, peshku do të piqet bukur.

Pse është mirë të shtoni letër kallaji në lavatriçe?

Shumë papastërti dhe kryesisht garzë nga rrobat ngjiten në folenë në kazanin e makinës larëse. Me një top të thjeshtë letre alumini, mund t’i kurseni vetes punën e heqjes së garzave dhe larjes së rrobave dhe gjithashtu rrobat tuaja do të hekurosen më mirë. Ndonjëherë rekomandohet të shtoni fletë metalike në tharëse për arsye të ngjashme.

Mpresë e improvizuar

Nëse keni një thikë të mprehtë ose gërshërë në shtëpi dhe nuk keni në dispozicion as mprehës dhe as një thikë master, mund të provoni t’i mprehni ato duke përdorur letër alumini. Pra, bëni një top nga petë dhe kaloni buzën e thikës mbi të disa herë (kini kujdes të mos e prisni veten, kini kujdes!). Në të njëjtën mënyrë, mund të hapni gërshërët dhe të kaloni tehun e tyre mbi topin me fletë metalike ose ta përdorni për të prerë fletën në copa më të vogla – ato do të jenë menjëherë më të mprehta.

Foto: Shutterstock