Këshilla të dobishme

Truku i qeseve plastike është një hit në internet. A do ta mendonit këtë me pasta?

9views

Blerja e bukës është një pikë standarde e çdo blerjeje. Në një botë ideale, duhet të vendosim gjithmonë një dorezë me fletë metalike përpara se të gjejmë role të freskëta ose bukë, por problemi fillon kur nuk i kemi në dorë. Më pas mjafton të përdorni “mashtrimin e dorezave me petë”, i cili është bërë tepër i popullarizuar në internet, tek buka në dyqan.

Që në momentin që hyjmë në derë, buka e freskët dhe aromatike na tërheq si një magnet. Më pas tundohemi nga rrotullat e nxehta, të cilat janë ideale për mëngjes, por çka nëse nuk kemi se si t’i vendosim? Nuk është ide e mirë të kapni bukën në supermarket me dorë të zhveshur, veçanërisht nëse dëshironi të zgjidhni bukën më të thekur. Kur nuk disponohen dorezat mbrojtëse dhe jeni të jargështuar mbi bukë, përdorni “mashtrimin me petë”.

Si të zgjidhni bukën në treg pa doreza?

Nëse e keni vendosur tashmë bukën gjatë blerjeve, por nuk ka doreza me folie askund, mund ta humbisni shijen shumë shpejt. Ju nuk keni pse të largoheni nga stendat e pastiçerisë me neveri ose të merrni rrotulla me duar të zhveshura. Një zgjidhje e tillë është johigjienike për shkak të mikroorganizmave në duart tona, e megjithatë ne mund të mos jemi të vetmit që dëshirojmë produkte furre të freskëta nga tregu. Thjesht përdorni një patentë të thjeshtë që ju lejon të bëni pa doreza në çdo dyqan.

Truku është të merrni një qese plastike, e cila duhet të jetë pranë stendës së bukës. Ne shpesh ruajmë role të ngrohta në të, por mund ta përdorni lehtësisht edhe për të ruajtur bukën. Gjithçka që duhet të bëni është të vendosni qesen plastike në dorë dhe vetëm më pas të kapni bukën në dyqan. Në këtë mënyrë, ju mund të zgjidhni në mënyrë higjienike dhe të shpejtë pastën që ju intereson dhe njëkohësisht nuk do të humbisni kohë duke kërkuar doreza mbrojtëse. Ky “mashtrim me fletë metalike” për pastat e blera në dyqane po pushton internetin falë një postimi në Facebook:

Pse është e rëndësishme higjiena kur blini produkte të pjekura në një dyqan?

Duhet ta keni parë shumë herë që disa njerëz thjesht marrin bukën në treg me duar të zhveshura dhe largohen. Akoma më keq është kur këta njerëz kthejnë rrotullat ose prekin secilin pa dorezë dhe pastaj të tjerëve u humbet menjëherë oreksi. Një zakon i tillë mund të ketë pasoja të rënda për shëndetin tonë, sepse kemi shumë baktere në duart tona.

Prekja e bukës pa fletë metalike mund të bëjë që roletat dhe buka të humbasin cilësinë, kërcitjen dhe shijen e tyre dhe ta kthejnë një vakt të shijshëm në një rrezik real. Nëse nuk ka qese me folie rreth stendës së bukës në supermarket, drejtohuni te seksioni i frutave dhe perimeve, pasi aty do të gjeni gjithmonë shumë.