Këshilla të dobishme

Truku për të pastruar lehtësisht sipërfaqet e vështira të kuzhinës

11views

Në çdo kuzhinë, të madhe apo të vogël, ka disa sipërfaqe që janë të vështira për t’u pastruar. Në fakt, për ta arritur këtë do të duhet të përdorim një shkallë, si rrjedhojë kjo punë konsiderohet një punë e madhe.

Ne gjetëm një truk që do t’ju çlirojë nga ky proces i vështirë. Është e thjeshtë dhe nuk duhet ta bëni shumë shpesh. Fjala kyçe është “letër kuzhine që nuk ngjit».

Truku është i thjeshtë. Ju merrni letrën e pjekjes që nuk ngjit, ajo që vjen në role, jo ajo që vjen në fletë të gatshme. Prisni aq sa mendoni se është e nevojshme për të mbuluar… sipërfaqet e vështira të kuzhinës. Dhe më pas fillon biznesi i mbulimit të sipërfaqeve me letër që nuk ngjit. Pra, pluhuri, në vend që të ngjitet në ato pika të vështira, ngjitet në letrën që kemi aplikuar në to! Dhe kur të vijë koha për të përgjithshme, në vend që të pastrojmë sipërfaqet, thjesht zëvendësojmë letrën që nuk ngjit me një të re. Për t’u siguruar që nuk do të lëvizë nga pozicioni i saj, mund ta ngjitim me shirit të dyanshëm.

Sa zgjat kjo zgjidhje?

E njëjta letër lëshuese mund të qëndrojë në këto sipërfaqe të vështira deri në 3-4 muaj, veçanërisht nëse e kemi aplikuar saktë për të mos lejuar që pluhuri të kalojë poshtë.

Jo vetëm në kuzhinë

Ky truk nuk funksionon vetëm në kuzhinë. Mund ta aplikoni edhe në dhoma që nuk i përdorni shpesh, si dhoma e miqve ose në sipërfaqe të larta dhe të vështira në të gjitha dhomat e shtëpisë. Mjafton ta aplikoni në mënyrë diskrete, që të mos duket!

olivemagazine.gr