Këshilla të dobishme

Trungu do të zhduket menjëherë nga kopshti. Nuk ka punë të vështirë, thjesht bëje këtë

8views

Kur prisni fruta ose pemë të tjera në kopsht, nuk mund të shmangni një trung të shëmtuar. Nëse nuk keni një gërmues, do ta keni të vështirë të gërmoni rrënjët e gjata dhe të mbipopulluara. Këtu është një truk efektiv për të hequr qafe trungun pa mundim.

Trungje në kopsht pa përdorim

Gjatë prerjes së pemëve, është relativisht e lehtë të heqësh qafe trungun dhe degët. Disa prej tyre mund të përdoren për oxhak ose për të ndezur një sobë, madje disa prej tyre mund të trajtohen edhe me copëza druri. Por çfarë të bëni me një trung të shëmtuar? Mundësia e parë është ta inkorporoni atë në kopsht. Lëreni trungun më të madh dhe përdorni trungun për të bërë një stol ose tavolinë. Mundësia e dytë është heqja e trungut. Në mënyrë që të mos keni nevojë të hapni një gropë me madhësinë e një krateri meteori dhe të hiqni rrënjët e mbipopulluara, ne ju ofrojmë një mënyrë më të lehtë për të hequr qafe një trung në kopsht.

Shponi trungun

Përgatitni trungun për asgjësim duke shpuar disa vrima të thella në të. Më shumë më mirë. Vrimat duhet të kenë një diametër prej të paktën 3 cm. Më pas vendosni në vrima një përzierje të veçantë asgjësimi, e cila do ta kthejë përkohësisht kopshtin tuaj në një fushë beteje. Procedura kërkon kujdes, kështu që është më mirë të ndani likuidimin në pjesë më të vogla.

Heqja e trungjeve

Vendosni një përzierje sheqeri dhe nitrat kaliumi (tretësirë ​​kripe) në raportin 3:7 në vrimat e shpuara. Pastaj derdhni benzinë ​​mbi gjithçka. Përgatitni kordonin e ndezjes, futeni në vrima dhe tërhiqeni në një distancë të sigurt. Ndizni trungun nga larg, lëreni të digjet dhe hiqni vetëm mbetjet.

Nëse dëshironi të hidhni ngadalë trungun dhe në të njëjtën kohë të shijoni vjeljen e kërpudhave, mund t’i inokuloni vrimat e shpuara me një kërpudhat e prishjes së drurit. Ka kërpudha goca deti, veshi i Judës ose kërpudha shiitake e njohur kohët e fundit. Do të duhen shumë vite për të hequr qafe trungjet me kërpudha, por rregullisht do të shijoni të korrat.

Cung si një vazo lulesh

Një trung i mbjellë do të jetë një element interesant në kopsht. Mjafton nëse hiqni pjesën e brendshme të trungut, vendosni pak substrat brenda dhe mbillni trungun me bimë lulëzuar. Ju gjithashtu mund të luani me ngjyrat dhe të mbillni disa lloje bimësh ose suculents.