Këshilla të dobishme

Unë ujit vetëm bimët e brendshme me birrë. Nëse e bëni edhe këtë, do të jeni dëshmitarë të një mrekullie

13views

A keni provuar ndonjëherë të ujitni lule me birrë? Kjo mund t’ju duket si një ide e çmendur. Por lexoni! Do të mësoni se birra mund të përfitojë vërtet nga bimët tuaja!

A ju ka mbetur birrë në shtëpi?

Në familjet çeke, ndoshta nuk ndodh shumë shpesh që birra të mbetet e pa pirë, por herë pas here mund të ndodhë akoma. Ndoshta nuk e përdorni të gjithë shishen kur keni nevojë për birrë për gatim, ose keni mbetur në gota pas një feste.

Ju nuk keni pse të derdhni birrën e ndenjur, por përdorni atë si një majë për shërbëtoret tuaja. Është plot me kalium dhe lëndë ushqyese të tjera të rëndësishme që bimët tuaja do t’i vlerësojnë. Duhet ta lini birrën të qëndrojë për të paktën dy ditë dhe më pas ta holloni me ujë në mënyrë që të neutralizoni efektet negative të alkoolit dhe, përkundrazi, të përdorni të gjitha mineralet e rëndësishme. Ky lotim i përmirësuar do të sigurojë që bimët tuaja të ushqehen mjaftueshëm, plot forcë dhe të rriten si nga uji.

Edhe bimët kanë nevojë për kalcium

Ashtu si trupi i njeriut, kalciumi është i rëndësishëm për bimët – dhe ato shpesh nuk e marrin atë. Mund ta plotësoni, për shembull, me lëvozhga veze të grimcuara, të cilat përndryshe do t’i hidhnit gjithsesi. Mund t’i copëtoni në copa më të vogla dhe t’i shtoni në nënshtresë, ose t’i grini në një pluhur që e shtoni në veshjen mbështetëse – bimët tashmë do të marrin atë që u nevojitet prej saj.

Mund të jetë disi e habitshme që shërbëtoret e shtëpisë gjithashtu kanë nevojë për kalium dhe squfur – ato mund t’i marrin më së miri nga shkrepset e zakonshme. Herë pas here, provoni të ngjitni disa shkrepse me kokë poshtë në një vazo lulesh. Do të shihni se do t’u bëjnë dobi shërbëtoreve tuaja.

Mos harroni për logr

Shumë njerëz e dinë këtë truk – llumi i kafesë mund të përfitojë vërtet për bimët tuaja shtëpiake dhe për të korrat e kopshtit. Ju do ta hidhnit atë gjithsesi, kështu që pse të mos përdorni një dru për të fekonduar lulet tuaja? Lëreni të thahet (është e rëndësishme që sedimenti të mos fillojë të mykohet, sepse myku mund të sulmojë edhe bimën) dhe më pas hidheni tek bimët. Përsëri, bima do të marrë atë që i nevojitet prej saj.

Foto: Shutterstock