Këshilla të dobishme

Ushqimi qëndron i freskët më gjatë në frigorifer. Truk i parëndësishëm

8views

Edhe pse mund të duket pak e habitshme, vendosja e një sfungjeri për larjen e enëve në frigorifer rezulton të jetë një nga mënyrat më të lehta për të zgjatur jetëgjatësinë e shumë ushqimeve. Falë këtij artikulli pa vëmendje, ju mund të shmangni humbjen e ushqimit (dhe rrjedhimisht parave) dhe pastrimin e lodhshëm të pjesës së brendshme të frigoriferit për të hequr njollat ​​e forta dhe të thara. Si eshte e mundur? Sekreti i këtij truku qëndron në thjeshtësinë e tij!

Pse ka një sfungjer të mirë në frigorifer?
Foto: arkiv privat

Ruajtja e ushqimit. Frigoriferi nuk është gjithçka

Ndoshta të gjithëve u ka ndodhur që të kenë grumbulluar shumë fruta dhe perime, të cilat mund të jenë problematike për t’i ruajtur siç duhet. Porcionet e tepërta të sallatave, drekës ose karkalecave gjithashtu duhet të trajtohen siç duhet, përndryshe ushqimi mund të përfundojë shpejt në kosh. Ne duam ta shmangim këtë me çdo kusht dhe mënyra më e lehtë duket të jetë ruajtja e gjithçkaje në frigorifer. Megjithatë, nuk duhet të përfundojmë me kaq. Vlen të ndahet ushqimi dhe të ruhet në enë të posaçme në mënyrë që produktet të mos vijnë në kontakt me njëri-tjetrin. A është kjo gjithçka që mund të bëjmë?

Pse ka një sfungjer të mirë në frigorifer?

Një frigorifer i rregullt dhe kuti ushqimore të grumbulluara mjeshtërisht tingëllojnë si ëndrra e çdo shefi të realizuar, por në jetën reale mund të jetë ndryshe. Për shkak të ritmit të vrullshëm të jetës së përditshme, është shumë e zakonshme që ne i ruajmë ushqimet në frigorifer me nxitim, pa ndjekur të gjitha rregullat kryesore të ruajtjes së ushqimit. Gabimet në këtë fushë rezultojnë në prishjen e shpejtë të ushqimit. Për ta parandaluar këtë, është mirë të vendosni në frigorifer një sfungjer të zakonshëm kuzhine. Pse funksionon?

Shpjegimi është shumë i thjeshtë: sfungjeri thith në mënyrë të përkryer lagështinë në frigorifer. Si rezultat, ajo ka dukshëm më pak ndikim në ushqim. Proceset e dekompozimit ngadalësohen. Përdorimi i një sfungjeri gjithashtu redukton rritjen e baktereve që janë përgjegjëse për prishjen e ushqimit. Vetëkuptohet që ushqimet e mykura jo vetëm që duken të papëlqyeshme dhe lënë njolla në raftet dhe muret e frigoriferit, por konsumimi i tyre mund të çojë në helmime të rënda. Një sfungjer enësh është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të hequr aromat e pakëndshme brenda frigoriferit.

Foto: shutterstock.com/Marykor

Kur do të japë sfungjeri rezultatet më të mira?

Vetëm sfungjerët e thatë, të pastër dhe të papërdorur duhet të ruhen në frigorifer. Dhe mos harroni t’i ndërroni shpesh – është thelbësore për higjienën e frigoriferit. Vendoseni sfungjerin në raft me produkte që kanë më shumë gjasa të prishen. Nëse keni disa (dhe zakonisht shiten në pako), mund t’i përdorni për të rreshtuar sirtarin tuaj të frutave dhe perimeve.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

E vendosim në mikrovalë. Pas disa minutash, ju do të hiqni të gjitha papastërtitë pa fërkim

Merrni lëkurën e kastravecit dhe përzieni me kripë. Pas 10 minutash do të fërkoni sytë me habi