Këshilla të dobishme

Vendoseni shishen plot me ujë në frigorifer. Ai kursen energjinë elektrike dhe mund të ndihmojë

9views

Do të kursejë konsumin e energjisë dhe do t’ju ndihmojë në rast të ndërprerjes së energjisë. Ne do t’ju tregojmë se çfarë mund të bëjë një shishe e zakonshme uji në frigorifer. Mos harroni të mbushni me kohë shishen e përshtatshme dhe ta vendosni në frigorifer. Së shpejti do të shihni se sa e dobishme është.

Një frigorifer gjysmë bosh është i shtrenjtë

Ata që nuk kanë një familje të madhe ose janë mësuar të blejnë ushqim të freskët rregullisht, mund ta gjejnë pjesën e ngrirësit të frigoriferit gjysmë bosh. Kujdes, funksionimi i një pajisjeje të tillë është shumë i shtrenjtë. Konsumi i një ngrirësi plotësisht të plotë është shumë më i ulët. Ata që nuk mund ta mbushin ngrirësin me ushqime të përshtatshme, mund të përdorin shishe, kuti dhe qese të rimbyllshme. Mjafton t’i mbushni me ujë dhe t’i futni në nyje dhe boshllëqe të ndryshme.

Grykësi më i madh i energjisë

Frigoriferët e vjetër janë një barrë e madhe dhe kushtojnë shumë para për t’u përdorur. Kjo për shkak se ato janë pothuajse vazhdimisht nën rrymë. Prandaj, kushtojini vëmendje sasisë së ushqimit që keni në frigorifer dhe ngrirës dhe sigurohuni që ato të vendosen siç duhet. Një frigorifer i plotë dhe një frigorifer i plotë është një pajisje më pak e shtrenjtë.

Sapo hapni derën e ngrirësit ose frigoriferit, ajri i ngrohtë fillon të rrjedhë në brendësi të tij. Sa më e zbrazët të jetë pajisja, aq më shumë nxehtësi mund të thithë nga mjedisi. Pastaj duhet të ndezë sistemin e ftohjes në një dalje më të lartë për të barazuar temperaturën e vendosur në termostat. Një ngrirës ose frigorifer i plotë ftohet shumë më shpejt.

Ruajtja e ujit të ngrirë

Merrni shishe të ndryshme plastike apo edhe kuti. Ju gjithashtu mund të përdorni çanta të forta që mund të mbyllen. Shpëlajini dhe mbushini tërësisht me ujë. Mbyllni gjithçka dhe vendoseni në sirtarët e ngrirjes. Ata do t’ju ndihmojnë jo vetëm gjatë funksionimit të pajisjes, por do t’i mirëpritni edhe gjatë një ndërprerjeje të energjisë.

Një sasi e madhe e përmbajtjes së ngrirë mund ta mbajë temperaturën e saj (të ftohtë) shumë më gjatë dhe ushqimi nuk do të prishet. Dhe nëse përballeni me një urgjencë hidraulike, do të keni gjithmonë një furnizim të madh me ujë në dorë. Kujdesuni për konsumin më të ulët sa më shpejt të jetë e mundur.