Këshilla të dobishme

Vendosni kashtën në qesen e bukës. Këtë duhet ta kishit ditur më shpejt

11views

Mëngjesi me bukë të freskët është një luks i vogël për shumë njerëz. Dhe e gjithë kjo për shkak të tendencës që buka të bëhet e zakonshme shpejt. Nëse blini bukë sot në mbrëmje, nuk është garanci se do të jetë e freskët në mëngjes. Por ne dimë një truk efektiv!

Buka është një nga komponentët më themelorë të dietës njerëzore. Buka ka qenë gjithmonë shumë e rëndësishme në mendjet e sllovakëve. Në të kaluarën, nuk ishte vetëm ushqim. Në traditën sllave, buka ishte një simbol i pjellorisë, bollëkut, pjellorisë dhe mikpritjes. Sipas një zakoni të vjetër sllovak, një fetë bukë nuk mund t’i refuzohej askujt.

Në shumë fe, buka ishte gjithashtu një ofertë e rëndësishme për hyjnitë dhe paraardhësit e vdekur. Vlen të përmendet se në rajonet më të varfra të Sllovakisë në gjysmën e parë të shekullit të 20-të, buka u shfaq në familje vetëm në raste të veçanta dhe festa. Në kohët moderne, buka ruan ende një simbolikë të caktuar për shumë sllovakë.

Si ta ruani siç duhet bukën?

Fatkeqësisht, buka që ofrojnë sot furrat e bukës dhe supermarketet nuk është buka që piqnin gjyshet tona. Në të kaluarën, buka mund të ruante freskinë e saj për disa ditë. Buka e sotme, për fat të keq, ka tendencë të bajatet dhe të myket shumë shpejt. Kur bëhet fjalë për zgjatjen e freskisë së bukës, ruajtja ka padyshim një rëndësi të madhe. Disa njerëz kanë një kuti buke në kuzhinë, të tjerë preferojnë ta mbajnë bukën vetëm në çanta origjinale nga dyqani.

Një grup tjetër njerëzish lavdëron ngrirjen e bukës ose ruajtjen e saj në frigorifer. Të gjitha këto metoda nuk garantojnë 100% që buka e lënë mënjanë në mbrëmje do të jetë ende e freskët dhe krokante në mëngjes. Për fat të mirë, një YouTuber vendosi të ndajë trukun e saj efektiv për ruajtjen e bukës në internet.

Vendosni kashtën në qesen e bukës dhe shijoni freskinë e saj

YouTuber Jody Gatewood ndan këshillat dhe truket e saj në kanalin e saj në internet. Gruaja pranoi se ajo mendon se një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur bukën (sidomos kur keni tepricë) është ta ngrini atë. Megjithatë, është shumë e rëndësishme se si e bëni saktësisht. Në videon e postuar, Jody vendosi disa feta bukë të butë në një qese ngrirëse që mbyllet sërish.

Më pas ajo mori një kashtë plastike dhe e përdori për të thithur ajrin nga çanta. Sipas saj, mënyra e ruajtjes së bukës me kashtë mund të zgjasë freskinë e bukës deri në gjashtë muaj. Kur të keni nevojë për bukë, mjafton ta nxirrni nga ngrirja, hiqni qesen dhe vendoseni bukën në banakun e kuzhinës. Pas rreth tre orësh, buka patjetër do të jetë gati dhe e shijshme për t’u ngrënë.