Këshilla të dobishme

Vendosni pincat në thikë dhe bëni një mprehës të bërë vetë për thika ultra të mprehta

8views

A po pyesni se si të mprehni një thikë pa një mprehës profesionist? Përdorni një truk në shtëpi duke përdorur kapëse rrobash. Më poshtë do të gjeni një udhëzues hap pas hapi se si të mprehni lehtësisht një thikë pa shpenzuar para shtesë për pajisje të specializuara.

Një thikë e shurdhër mund të jetë më e rrezikshme nga sa mendoni. Në momentet e përpjekjeve të dëshpëruara për të prerë produktin, ju shtypni shumë më fort, gjë që më së shpeshti përfundon në një aksident dhe lëndim të trupit tuaj. Shumë njerëz i bëjnë vetes pyetjen “si të mprehni një thikë” pa një mprehës të përshtatshëm. Ka disa mënyra të zgjuara për ta bërë këtë, dhe sot do të flasim për njërën prej tyre. Një mprehëse thike e bërë në shtëpi do të jetë po aq efektive sa një mprehëse thike e blerë në dyqan dhe nuk kushton pothuajse asgjë.

Si të mprehni një thikë të shurdhër?

Pritja e mishit ose bukës kërkon një thikë të mprehtë që e prenë produktin në copat e duhura me një goditje. Thikat e vjetra kërkojnë kujdes të duhur dhe mprehje të shpeshtë. Më të njohurat janë ato prej guri, por jo të gjithë e kanë një mjet të tillë në shtëpi. Nëse dëshironi të bëni një mprehëse të bërë vetë që do të zbukurojë çdo thikë, mos harroni të merrni disa produkte.

Një mulli shtëpiak i bërë vetë duket shumë i paqartë, por mund të trajtojë edhe thikën më të shurdhër, e cila definitivisht nuk është e përshtatshme për prerjen e ushqimit. Për të bërë çelikun do t’ju nevojiten kapëse rrobash prej druri (mbajtëset plastike nuk zgjasin dhe mund të shkrihen me ngjitës të nxehtë), ngjitës të nxehtë, gërshërë dhe një fletë letre zmerile të cilësisë së lartë për të bërë çelikun. Thjesht ngjitni disa pjesë së bashku dhe mprehësi juaj është gati!

Si të bëni një mprehëse thike?

Pasi të keni gati të gjitha produktet tuaja, filloni duke e prerë letrën zmerile në copa të vogla. Po flasim për shirita të gjatë që do të jenë sa gjatësia e krahut të një kapëse rrobash. Mbulojeni zonën ku takohen dy krahët e kapëses me ngjitës dhe më pas rregulloni shiritin e letrës zmerile në mënyrë që të mund të ngjitet në pikën e kontaktit dhe kthejeni atë në mënyrë që të mbulojë pjesërisht edhe pjesën e jashtme të kapëses. Bëjeni këtë nga të dyja anët në mënyrë që pika e kontaktit të krijojë një avantazh që do ta përdorni më vonë.

Si të mprehni një thikë me një kapëse të tillë? Thjesht vendoseni kapësin në tehun e thikës dhe tërhiqeni në një vijë të drejtë nga baza deri në majë. Letra zmerile funksionon si një lëmues profesionist, por kostoja për ta bërë atë është vetëm disa cent. Kunjat e letrës zmerile janë të vogla dhe të lehta për t’u ruajtur. Kur letra konsumohet dhe lëmuesi është i papërdorshëm, thjesht ndryshoni materialin në kapëse dhe të gjitha vetitë do të kthehen. Me këtë metodë, një thikë e shurdhër nuk do të jetë më problem dhe mprehësi do të jetë gjithmonë pranë.