Këshilla të dobishme

Viti i ri, unë i ri: është e mundur. Rituali i Vitit të Ri

16views

Fillimi i vitit të ri është motivimi ideal për të bërë ndryshime pozitive. Por nuk ka të bëjë vetëm me shkrimin e rezolucioneve të vogla që fluturojnë mbi kokën tuaj pas një muaji. Si të hyni në vitin 2024 për ta bërë atë të suksesshëm? Këtu është një ritual për t’ju ndihmuar të arrini më të mirën tuaj.

Foto: pexels.com/Jill Wellington

Planifikoni vitin tuaj të ri. Nuk do të jetë mirë pa të

Krijoni një plan për 12 muajt e ardhshëm. Nëse tashmë e dini se ju presin ngjarje të rëndësishme, shkruani ato. Një kalendar mund t’ju ndihmojë për këtë, për shembull. Megjithatë, është mirë që është në një vend të dukshëm. E fshehur në një sirtar, ajo bie në harresë dhe bashkë me të edhe zgjidhjet tuaja. Mundohuni të mos bëni gjithçka në minutën e fundit në 2024. Nëse shihni në kalendar se ditëlindja e mikut tuaj më të mirë është pas një muaji, mendoni paraprakisht për një dhuratë. Aktivitete të tilla do të përmirësojnë disiplinën tuaj dhe do t’ju mësojnë se si të menaxhoni kohën tuaj.

Lërini gjërat që nuk ju shërbejnë në jetë

Edhe pse mund të jetë e vështirë, ndonjëherë edhe më e vështira, ia vlen të heqësh dorë nga ajo që nuk të shërben. Këto mund të jenë zakone, si pirja e duhanit, ose sjellje, si vetëkritika. Ndonjëherë e lëndojmë veten më shumë duke e nisur ditën me fjalët “Unë jam i pashpresë“. Ndoshta ka një marrëdhënie toksike në jetën tuaj që nuk po çon në asgjë të mirë? Mendoni për këtë dhe shkruani të gjitha. Fjalët e hedhura në letër kanë fuqi të jashtëzakonshme. Bëni një listë të gjërave, sjelljeve ose njerëzve që nuk po sjellin asgjë të mirë në jetën tuaj. Shkruani se si ato ndikojnë tek ju. Filloni vitin me një plan të pastër.

Fjalët kanë fuqi. Tërhiqni gjithçka pozitive tek ju

Filloni të praktikoni pohimet, që do të thotë të filloni ditën me mendime pozitive. Pohimet përfshijnë thënien ose shkrimin e fjalive për atë që dëshironi të arrini. Megjithatë, është e rëndësishme që ato të formulohen pozitivisht në kohën e tashme. Ata duhet të duken sikur tashmë janë bërë realitet. Këtu janë disa shembuj të pohimeve:

  • “Unë jam i shëndetshëm dhe plot energji”,
  • “Unë kam aftësitë që më duhen për të pasur sukses”
  • “Unë meritoj një marrëdhënie të lumtur dhe të dashur”,
  • “Financat e mia po përmirësohen çdo ditë”.

Praktika e rregullt e pohimeve forcon të menduarit pozitiv dhe vetëbesimin. Përveç kësaj, ata krijojnë zakone të të menduarit pozitiv, ndryshojnë besimet dhe motivojnë veprimin. Mos harroni se gjithçka fillon në mendje.

Rezolutat e Vitit të Ri mund të kenë kuptim!

Dëshironi të përmbushni ëndrrat tuaja? Shkruajini ato. Nëse dëshironi që diçka të ndodhë në vitin e ri, bëni gjithçka që mundeni për ta realizuar atë. Më shpesh, ne krijojmë pengesa në mendjet tona dhe e pengojmë veten të përjetojmë momente të mrekullueshme. Por nuk duhet të jenë vetëm gjëra të mëdha, si noti me peshkaqenë. Mund të jenë gjithashtu rezolucione të vogla si “Nuk do ta harroj meze të lehtë“. Këto janë gjithashtu gjëra të rëndësishme për t’u kujdesur.

Mos prisni që bateritë të vdesin. Duhet ta keni parasysh këtë

Edhe pse pushimi duket i lehtë, shumë njerëz kanë një problem me të. Pyesni veten, çfarë është pushimi për ju? Çfarë ju sjell kënaqësi dhe çfarë ju bën të relaksoheni? Për disa mund të jetë një mbrëmje me pizhame me ushqime të padëshiruara dhe një komedi romantike, për të tjerë një banjë e ngrohtë dhe ushqim për ushqim. Çdo formë është e mirë. Pushimi është shumë i rëndësishëm në jetë dhe ne e “arrijmë” kur jemi të mbingarkuar dhe të mbistimuluar. Mos prisni që jeta të jetë e zënë. Një herë në javë, gjeni kohë për veten tuaj, bëni diçka për veten tuaj. Shkoni në një datë. Ti e meriton.

Dëshironi të rregulloni jetën tuaj? Filloni me veshjet tuaja

Hapi i fundit në fillimin e një viti të mrekullueshëm është pastrimi. Pastroni sirtarët dhe dollapët e vjetër. Hiqni qafe gjërat që nuk i keni veshur prej muajsh apo edhe vitesh. Bëni një “inventar shtëpie”. Nuk ia vlen ta rrëmbesh shtëpinë me gjëra të panevojshme. Mësoni të respektoni hapësirën tuaj. Krijoni një listë detyrash për pastrim të përgjithshëm në mënyrë që të mos humbisni asgjë.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Ku do të shkoni me pushime këtë vit? Përgjigja do të zbulojë tiparin tuaj të fshehur

Këto janë emoticonët më të përdorur. Ne gjithashtu paraqesim kuptimin e saktë të tyre