Këshilla të dobishme

Zemra gjithashtu mund të sulmohet nga sëmundjet. Por si e dini se diçka nuk shkon me të?

9views

Edhe nëse dikush nuk e kupton, edhe zemra e njeriut mund të sulmohet nga një sëmundje që tenton të fshihet shumë mirë. Nëse nuk e dëgjojmë trupin tonë, mund të ndodhë që të neglizhojmë sëmundjet e zemrës dhe të shkojmë te mjeku vetëm në një kohë kur sëmundja nuk është e lehtë për t’u kuruar. Pra, ne duhet të dëgjojmë trupin tonë, sepse edhe një sëmundje e fshehur e zemrës dërgon sinjale që paralajmërojnë se diçka po ndodh, se diçka nuk shkon. Në rast të simptomave të zbuluara, është e nevojshme të kërkoni ndihmë mjekësore profesionale, sepse kjo është mënyra e vetme për ta kapur në kohë sëmundjen dhe për të filluar trajtimin në kohë.

Por pyetja është, cilat janë shkaqet më të zakonshme që sinjalizojnë se diçka nuk shkon me zemrën?

Dhimbje në gjoks

Alarmi më i zakonshëm që paralajmëron se diçka nuk është në rregull me zemrën është dhimbje në gjoks. Kjo është e pagabueshme, është një ndjenjë shumë e pakëndshme, gjatë së cilës telefonojmë menjëherë një ambulancë. Dhimbja e gjoksit është tipike për sëmundjet e zemrës, ndaj dhimbja nuk duhet anashkaluar dhe duhet kërkuar shpejt një mjek.

Marramendje

Marramendja mund të tregojë shumë sëmundje nga të cilat vuan një person. Fatkeqësisht, ata gjithashtu mund të paralajmërojnë për aritminë kardiake. Marramendja shkon paralelisht me dobësinë, të fikëtit ose, mundësisht, marramendjen. Simptomat shfaqen kur diçka nuk është në rregull me valvulat e zemrës.

Simptomat e gripit

Më së shpeshti gripit ia atribuojmë të vjellat dhe lodhjen. Por jo gjithmonë është grip. Nëse të vjellave dhe lodhjes i shtohet djersa ngjitëse, mund të jetë një sëmundje e zemrës. Hulumtimet e fundit kanë treguar se të vjellat, lodhja dhe djersa ngjitëse e lartpërmendur mund të tregojnë rrjedhje të pamjaftueshme të gjakut që e vë zemrën në rrezik.

Frymëmarrje e shkurtër

Ju mungon fryma edhe me përpjekje minimale? Dikur mund të vraponi një maratonë dhe tani nuk mund të merrni frymë as kur ngjitni shkallët? Frymëmarrja ose gulçimi mund të tregojë jo vetëm një sëmundje të mushkërive, por problemi mund të tregojë edhe se zemra nuk është në rregull, se diçka po i ndodh.