Këshilla të dobishme

Zhytini këmbët me uthull një herë në javë dhe kjo do të ndodhë

10views

Ne përdorim këmbët tona çdo ditë. Jo gjithmonë u ofrojmë kushte ideale, shpesh ecim me këpucë jo komode, herë pas here në shëtitje të gjata. Problemet e rastit si flluskat, aroma, dhimbja apo edhe myku janë të pashmangshme për shumicën e njerëzve. Ndoshta këmbët tuaja mund të përfitojnë nga një banjë shëruese.

Uthulla mund të ndihmojë

Uthulla ka veti antifungale që mund të ndihmojnë në shumë probleme. Gjithashtu funksionon shumë për këmbët e atletit. Kjo është veçanërisht e dukshme në gishtat e këmbëve, të cilat shpesh janë të kuqe, kruarje dhe qërohen. Uthulla mund të ndihmojë me këtë. Nëse i zhytni këmbët në të për 10-15 minuta çdo ditë, simptomat do të zhduken.

Si të përgatisni një banjë me uthull?

Ju nuk keni nevojë të aplikoni uthull të pastër në këmbët tuaja. Është mirë që ta holloni me ujë në një raport 1:2. Më pas lëreni për aq kohë sa të nevojitet në varësi të vështirësisë suaj. Do ta nuhasni vetëm uthullën derisa të thahet. Nuk duhet të shqetësoheni se mos ju ngjitet në këmbë. Ju mund ta trajtoni veten me një dush një herë në javë, pavarësisht nëse keni probleme me këmbët tuaja. Nëse ecni shumë, kjo do t’ju gëzojë këmbët dhe shumë probleme mund të shmangen.

Vepron edhe kundër erës

Fillimisht lani këmbët me ujë dhe sapun dhe më pas lërini në banjë me uthull për 15 deri në 20 minuta. Megjithatë, parandalimi është gjithashtu i rëndësishëm. Vishni këpucë të bëra nga materiale që marrin frymë dhe shkoni zbathur kur të keni mundësi.

Thembrat e plasaritura

Një banjë me uthull është gjithashtu efektive në këtë rast, thjesht derdhni ujë të ftohtë në banjë me uthull në vend të ujit të ngrohtë. Përgatiteni në mbrëmje para se të shkoni në shtrat, më pas aplikojeni kremin në këmbë dhe vishni çorape. Kushtojini vëmendje gjatësisë së banjës që të mos i thani edhe më shumë këmbët tuaja të plasaritura.

Kallo dhe lytha

Nëse keni krijuar kallo ose lytha, provoni një banjë 20-minutëshe me uthull. Mund të përdorni edhe uthull në një vend të caktuar, thjesht aplikojeni me një shtupë pambuku. Pas banjës me uthull trajtojeni zonën e prekur me gur shtuf.