Kuzhina e ditës

Ajo duhej të ishte bionde, ajo është një kanarine. A mund t’i lyeni flokët dy herë radhazi? “Gabimet mund të korrigjohen”

20views

Ngjyrosja e flokëve është një procedurë që shumë femra e përdorin për të rifreskuar imazhin e tyre. Ndonjëherë ngjyrosja e parë nuk ka efektin e dëshiruar. A është e mundur të lyeni flokët dy herë radhazi?

Foto: shutterstock/iriq94

Me kaq shumë tendenca të ngjyrave të flokëve që shfaqen në rrjetet sociale, mundësitë për pamje të reja dhe të freskëta duken të pafundme. Edhe këtu, megjithatë, është e rëndësishme të ruani ekuilibrin në mënyrë që të mos pësoni pasoja të pakëndshme që janë të dukshme me sy të lirë.

Sa herë radhazi mund t’i lyeni flokët? Lyerja e flokëve shumë shpesh mund të jetë e rrezikshme

Kur lyeni flokët në shtëpi, ndonjëherë ndodh që rezultati që arrini të jetë larg efektit të dëshiruar. Kjo është kur shumë njerëz mendojnë të ringjyrojnë fillesat e tyre. Është më mirë të veçoni të gjitha trajtimet e dëmshme të flokëve. Edhe nëse zgjidhni një ngjyrë më të butë, procesi shtesë është ende një barrë shtesë për flokët dhe kokën tuaj. Nëse përfundoni me një ngjyrë të verdhë kanarine duke zbardhur fijet tuaja në vend të biondit, ose nëse balajazhi juaj në shtëpi del pa definicion, është më mirë të vizitoni një sallon flokësh. Parukierja dhe trajnerja me përvojë nga zinxhiri i salloneve të flokëve Jean Louis David shpjegon:

Të gjitha gabimet mund të korrigjohen, por nuk mund të bëni pa përvojën dhe aftësitë e një profesionisti. (…) Parukierja përcakton problemin dhe propozon zgjidhjen më të përshtatshme. Aplikimi i një shtrese tjetër bojë nuk do të ndryshojë asgjë. Përveç kësaj, rrezikoni ta përkeqësoni edhe më shumë situatën dhe t’i dobësoni flokët. Ndonjëherë është e mjaftueshme për të bërë thekse shtesë

Pas sa kohësh mund t’i lyeni sërish flokët pa i dëmtuar? Jepini flokëve tuaj pushim

Si rregull i përgjithshëm, një interval i sigurt ndërmjet lyerjes duhet të jetë 4 deri në 8 javë, sepse është e nevojshme të kuptohet se edhe ngjyra më e mirë ndikon në gjendjen e flokëve. Ky interval ndryshon në varësi të gjendjes së flokëve dhe llojit të ngjyrosjes. Flokët e trashë dhe të ushqyer rigjenerohen shumë më shpejt përpara lyerjes së radhës, në ndryshim nga fijet e dobëta, të holla dhe të thata.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Një prerje e pazakontë dhe një rrëmujë e dukshme. Grunge bob është një model flokësh që është një hit në sallone

Ky model flokësh është një hit për Krishtlindje. Do të dukeni si një milioner? Po, edhe më mirë!