Kuzhina e ditës

Çfarë parfumi duhet të zgjidhni për të nuhatur gjatë? Zgjidhni këta përbërës. Ata do t’ju mbështjellin me aromë për orë të tëra

19views

Kur kërkojmë parfumin perfekt, zakonisht kërkojmë atë që jo vetëm të ketë erë të mirë, por edhe të zgjasë shumë. Prandaj, është mirë të shikoni me kujdes etiketën e shishes përpara se të merrni një vendim blerjeje dhe të shihni nëse mund të gjeni një përbërës që plotëson kërkesat tuaja. Cila është ajo?

Foto: shutterstock/Kitreel

Parfumi i duhur mbështjell shqisat, shton elegancën dhe vetëbesimin. Për shumë njerëz, disa aroma ngjallin gjithashtu kujtime specifike të njerëzve ose vendeve. Nuk është çudi që na pëlqen t’i blejmë kaq shumë. Cilën shishe duhet të zgjidhni që jo vetëm të jenë të bukura, por edhe të qëndrueshme? Zgjidhni këtë dosje. Ju patjetër nuk do të pendoheni.

Si të parfumosh veten në mënyrë që të nuhasësh për një kohë të gjatë? Kërkoni për këta përbërës

Kur vendosni të blini parfumin e ëndrrave tuaja, është e rëndësishme që ai jo vetëm të ketë erë të bukur dhe të çmendur, por edhe të qëndrojë për një kohë të gjatë në lëkurë. Për këtë arsye, në shumicën e tyre do të gjeni alkool për ta siguruar këtë. Përveç kësaj, i shton forcë aromës dhe vepron si një ruajtës për ta mbajtur atë të mos prishet. Në vend të alkoolit përdoren edhe vajra dhe nganjëherë yndyrna të ngurta. Përveç kësaj, disa nota zgjasin natyrshëm jetëgjatësinë e aromës. Prandaj, nëse ju intereson, zgjidhni një parfum me erën e rrëshirës, ​​temjanit, myshkut ose qelibarit. Në këtë mënyrë, mund të jeni të sigurt se do të veprojnë si bartës dhe fiksues i gjithë aromës, e cila do të zgjasë një kohë vërtet të gjatë.

Çfarë mund të bëni për të zgjatur jetëgjatësinë e parfumit tuaj? Ndiqni këto këshilla

E keni blerë parfumin e ëndrrave tuaja, por keni zbuluar se aroma e tij nuk është vetëm e bukur, por edhe e shpejtë? Asgjë nuk është e humbur. Mund ta bëni të zgjasë edhe pak me disa truke në shtëpi. Para së gjithash, përpiquni të aplikoni parfumin nga një distancë e mjaftueshme për të mbuluar një zonë më të madhe. Aplikojeni gjithashtu në lëkurën e lagur, mundësisht menjëherë pas banjës ose pas aplikimit të vajit ose kremit (mundësisht neutral ose edhe pa aromë). Aroma e parfumit zgjat shumë më gjatë në lëkurën e lagur. Është gjithashtu një zakon i mirë të përdorni produkte për kujdesin e lëkurës nga e njëjta gamë aromash. Ku është vendi më i mirë për të spërkatur veten me parfum? Përveç qafës dhe kyçeve të dorës, mund ta aplikoni edhe në flokët tuaj ose ta spërkatni në ajër për të krijuar një lloj reje dhe më pas të futeni shpejt në të. Aroma ju rrethon nga të gjitha anët.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Këto tre tendenca në make-up do të zhduken në vitin 2024. Më mirë të mos pikturohesh më kështu

Unë ndalova së luftuari me buzët e plasaritura. Këto disa truke do t’i rigjenerojnë dhe do të përmirësojnë pamjen e tyre