Kuzhina e ditës

Gratë sllovake i përdorin çdo ditë, por harrojnë një gjë. Është një terren i mbarështimit për bakteret

12views

Shumë prej nesh përdorin furçat e grimit, por ndonjëherë përdorimi i tyre mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi. Ne do t’ju tregojmë se sa shpesh duhet t’i lani furçat dhe pse pastrimi i tyre rregullisht është kaq i rëndësishëm.

Foto: shutterstock/happy_contributors

Ne i përdorim pothuajse çdo ditë, por ndonjëherë harrojmë t’i lajmë dhe pastrojmë rregullisht. Për fat të keq, përdorimi i furçave të ndotura të grimit mund të çojë në shumë probleme shëndetësore. Kontrolloni sa shpesh duhet t’i pastroni në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën.

Sa shpesh duhet të lani furçat e grimit? Përgjigjet një dermatolog

Çfarë ndërtohet në furçat e grimit? Qimet përmbajnë jo vetëm mbetje kozmetike, por edhe epidermë, pluhur dhe papastërti të tjera, të cilat janë një mjedis ideal për bakteret dhe mikroorganizmat. Dermatologu nga Spitali Mount Sinai në Nju Jork, Dr. Anne Chapas, në New York Times pretendon se furçat e përdorura për zonën e syve dhe furçat e përdorura për kozmetikë të lagësht si lëngu duhet të lahen çdo ditë.

Nuk ka rëndësi nëse përdorim furça me qime natyrale apo sintetike, këtë duhet ta bëjmë pas çdo përdorimi.. Pastrimi jo vetëm që do të zgjasë jetën e tyre, por edhe do ta bëjë më të lehtë aplikimin e make-up-it dhe parandalimin e sëmundjeve të lëkurës. Thjesht lani aksesorët e grimit me ujë dhe sapun dhe lërini të thahen.

Pse keni nevojë të lani furçat pas çdo përdorimi? Bëjeni rregullisht dhe do të shmangni problemet e lëkurës

Furçat e ndotura të grimit rritin baktere që mund të shkaktojnë shumë probleme dhe irritime të lëkurës. Një furçë e pistë e buzëve mund të shkaktojë virusin herpes, dhe pluhuri dhe sebumi i grumbulluar në aplikuesit e pluhurit, për shembull, mund të çojnë në probleme me puçrrat ose alergjinë.. Vlen gjithashtu t’i kushtohet vëmendje ruajtjes së saktë të furçave. E tyre ekspozim në një banjë të lagur, ajo nxit rritjen e baktereve. Është më mirë nëse ato janë në një enë të veçantë dhe të mbyllur.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Nëse dëshironi të dukeni elegante, mos e vishni në vjeshtë. 3 trende që më mirë t’i harroni pas pesëdhjetë

Gratë po heqin dorë gjithnjë e më shpesh nga jaskat higjienike. Çfarë në vend të tyre? Peshqir dhe rroba rezervë