Kuzhina e ditës

Mund t’i blini në farmaci për disa euro. Ato veprojnë si një fashë për lëkurën e thatë të duarve

8views

Vjeshta është stina e temperaturave të ulëta, erës dhe shiut. Këta faktorë ndikojnë negativisht në lëkurën tonë, duke përfshirë lëkurën e duarve tona. Mund të jetë plasaritur dhe skuqur. Megjithatë, ka pomada të lira nga farmacia që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e këtij problemi në vetëm pak çaste.

Foto: shutterstock/Antonio Guillem

Lëkura e ekspozuar ndaj ndikimeve të jashtme

Në vjeshtë, kur nuk i kujtojmë gjithmonë dorezat, nuk është e pazakontë të largohemi nga shtëpia dhe të ndjejmë erën, të ftohtin dhe shiun në lëkurën tonë.

Duart janë shumë të ndjeshme ndaj këtyre faktorëve të jashtëm. Për shembull, ne shpesh bëjmë blerje ose flasim në telefon dhe nuk mund t’i mbrojmë duart në xhepa.

Pas kësaj lëkura thahet, plasaritet dhe skuqet shumë shpejt. Shfaqen edhe kruajtje dhe djegie. Nëse doni të hiqni qafe shqetësimin shpejt, thjesht zgjidhni një nga pomadat e lira të farmacive që funksionojnë më mirë se shumë kremra duarsh në farmaci.

Cilat produkte ia vlen të shikoni dhe nga cila përbërje duhet të udhëhiqeni kur zgjidhni?

Pomadë me vitaminë A. Ndërhyrje e besueshme prej vitesh

Pomadë me vitaminë A është një produkt që mund ta marrim pothuajse në çdo farmaci në rangun prej 4 deri në 7 € në varësi të vëllimit të produktit. Vitamina A është një nga vitaminat bazë të nevojshme për funksionimin e njeriut dhe ndikon në shumë procese në trupin tonë.

Vitamina A ka një efekt në:

  • Sistemi imunitar
  • ndikon në shikim
  • kontribuon në formimin e qelizave të kuqe të gjakut
  • kontribuon në gjendjen e mirë të lëkurës, flokëve dhe thonjve

Siç mund ta shihni, pikërisht kjo është arsyeja pse vitamina A përdoret nga jashtë dhe i furnizohet trupit nga brenda përmes ushqimit ose suplementeve. Përdorimi i pomadës së vitaminës A hidraton dhe rigjeneron lëkurën e plasaritur të duarve. Një kompresë e tillë e bërë me pomadë vitamine A është mirë të aplikoni në duar përpara se të shkoni në shtrat, në mënyrë që produkti të rigjenerohet gjatë natës.

Lanolin ose vazelinë. Aplikoni për të ndaluar erën dhe të ftohtin

Lanolina dhe vazelina janë produkte jashtëzakonisht vajore që, kur aplikohen si një copëz shëruese, mbrojnë çarjet dhe kanë një efekt mbrojtës.

Lanolina është një dyll natyral, e cila është bërë nga lëkura e deleve dhe njihet si lipopot. Qëllimi i kësaj substance është të mbrojë lëkurën e këtyre kafshëve nga të gjitha ndikimet e jashtme dhe roli i saj është të mbajë leshin në gjendje të shkëlqyer.

Foto: shutterstock/Garnar

Ne anen tjeter petrolatumi është një nënprodukt i procesit të distilimit të naftës dhe është një përzierje vajrash dhe dyllësh. Përdorimi i lanolinës dhe vazelinës do ta bëjë lëkurën më të butë dhe lezionet e thata do të shërohen më shpejt.

Vazelina mund të blihet në farmaci nga 4 euro, ndërsa lanolina kushton rreth 10 euro.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Pomadë nga farmacia për disa euro. Mund të bëjë mrekulli në vjeshtë

Harrojeni vazelinën! Për buzët e thata përdorni pomadën e farmacisë për 4€. Do të ndjeni lehtësim të menjëhershëm