Recetë

Ai teston recetat e shkruara në gurët e varreve. “Është një thesar i vërtetë i historisë”.

7views

Recetat e transmetuara brez pas brezi janë thesare që shumë familje i ruajnë me kujdes. Megjithatë, disa vendosin ta përcjellin këtë njohuri edhe pas vdekjes. Rosie Grant vendosi ta vinte në provë.

Foto: instagram.com/ghostly.archive

Rosie Grant është një studente e Universitetit të Maryland, e cila u internua në Varrezat e Kongresit në Uashington DC gjatë mbylljes së varrezave. Ajo vuri re se shumë prej gurëve të varreve përmbanin receta për të gjitha llojet e ushqimeve. Zbulimin e saj ajo dëshironte ta ndante me të gjithë të interesuarit. Sot, më shumë se 280,000 përdorues shikojnë demonstratat e saj të gatimit.

“Interesi është bërë më shumë se një punë”. Ajo zbuloi receta nga gurët e varreve

Hobi i pazakontë i Rosie Grant filloi gjatë pandemisë. Gjatë një stazhi në Varrezat e Kongresit në Uashington (një nga më të vjetrat në SHBA), ajo u magjeps nga gurët e varreve të pazakontë. Në shumë prej tyre, ajo gjeti receta që paraardhësit e saj vendosën t’ua transmetonin brezave të ardhshëm. – Shumë shpejt interesi im u bë më shumë se një punë. Gjatë mbylljes, varrezat ishin një nga vendet e pakta ku mund të shkoja për shëtitje. Fillova të kuptoj se vende të tilla janë një thesar i vërtetë i historisë”, theksoi ajo në një intervistë për The Guardian.

Rosie vendosi të ndajë zbulimet e saj të kuzhinës në internet. Kjo është arsyeja pse ajo ka krijuar profile në Instagram dhe TikTok. Në çdo video, ai tregon një recetë të re dhe përgatit ushqimin sipas udhëzimeve të gdhendura në gurin e varrit. Në fund tregon prezantimin përfundimtar të ushqimit. E bën, sigurisht, në vendin ku ka zbuluar recetën. Siç doli, Interesimi i pazakontë i vajzës i kënaqi fansat. Në pak kohë, baza e fansave të saj filloi të rritet. Ajo aktualisht ka më shumë se 190,000 ndjekës në TikTok, ndërsa profili i saj në Instagram ka afro 100,000 ndjekës.

Recetat janë vetëm një pjesë e idesë. Grant dëshiron që fansat të mendojnë

Përveç recetave interesante, Rosie përpiqet të zbulojë edhe historinë e këtyre grave. Njëri prej tyre, përveç udhëzimeve për përgatitjen e tortës, ka përjetësuar mbi varr logon e prodhuesit të kremit. Interesant është fakti se influencuesi nuk ka mundur të gjejë ende asnjë nga varret e burrave me recetën e gdhendur.