Recetë

Bëni këtë mëngjes pas darkës dhe shijojeni në mëngjes

9views

Mëngjesi nuk është vakti më i rëndësishëm i ditës, por kjo nuk do të thotë se duhet të heqim dorë. Por ndonjëherë përgatitja për shkollë ose punë në mëngjes do të thotë se nuk kemi kohë të mjaftueshme për të ngrënë ushqim që na furnizon me vitamina dhe elementë gjurmë. Prandaj është mirë të përgatisni mëngjesin menjëherë pas darkës – sado e çuditshme që mund të tingëllojë.

Foto: pexels.com/Markus Spiske

Nuk keni kohë për të përgatitur mëngjesin? Fatkeqësisht, ritualet e mëngjesit si higjiena personale, hekurosja e këmishës dhe paketimi i gjërave thelbësore për shkollën ose punën shpesh nënkuptojnë që ne të anashkalojmë mëngjesin.

Rezulton se për të ngrënë një vakt të tillë në paqe përpara se të dilni nga shtëpia, ju duhet një minimum përpjekjeje dhe çelësi i suksesit është t’i kushtoni vetëm disa dhjetëra sekonda gjatë mbrëmjes së mëparshme.

Kur dhe si të përgatisni bollgur të shëndetshëm dhe të shijshëm për natën?

Mëngjesi juaj i shëndetshëm dhe i shijshëm, të cilit nuk do t’ju mungojë koha në mëngjes, quhet “bollgur gjatë natës”. Po – në shikim të parë duket e palogjikshme, por ne tashmë po shpjegojmë se çfarë është.

Qulli i natës është ushqim i përgatitur në mbrëmje në mënyrë që në mëngjes të ketë konsistencën e duhur dhe të jetë gati për konsum. Ne garantojmë që përgatitja e tij nuk do t’ju marrë më shumë se disa dhjetëra sekonda nga koha juaj e çmuar.

Bollgur gjatë natës për mëngjes – recetë

Për të përgatitur tërshërën gjatë natës, na duhen:

  • 40 g tërshërë
  • kefir
  • copa frutash dhe arra sipas zgjedhjes suaj
  • me

Përgatitja e tërshërës gjatë natës:

  1. Hidheni tërshërën në një tas, mbulojeni me kefir dhe përzieni tërësisht. Enën me tërshërë dhe kefir vendoseni në frigorifer gjatë natës.
  2. Gjatë kësaj kohe, thekonet do të zhyten në kefir dhe pas disa orësh do të mund të shijoni shijen dhe strukturën e tyre të mrekullueshme.
  3. Në mëngjes hiqeni enën nga frigoriferi, shtoni frutat dhe arrat tuaja të preferuara dhe pak mjaltë. Gjithçka u krye!

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Shije e shkëlqyer e tërshërës për stinën e vjeshtës. Ngop, ngroh dhe furnizon me energji

Shtesa më e mirë për tërshërën. Zorrët tuaja do të jenë si të reja