Recetë

Një truk nga mami që çdo kuzhinier duhet ta dijë. Hidheni në lëng mishi dhe do të shmangni një lëng të turbullt

14views

Broth, një klasik i së dielës. Rezulton se gatimi në dukje i thjeshtë me lëng mishi është plot me rregulla, grepa dhe truke që duhet t’i dini nëse dëshironi të bëni një supë të përsosur të shijshme. Çfarë është “kalitja”? Ne do të tregojmë pse ky truk mund ta bëjë procesin tuaj të gatimit më të lehtë.

Foto: pexels.com/jenvit keiwalinsarid

Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë drekën e së dielës apo festimet e rëndësishme pa këtë supë. Ndonjëherë edhe kuzhinierët profesionistë, pavarësisht përpjekjeve të tyre më të mira, nuk arrijnë të gatuajnë një lëng të përsosur, të pastër, sepse është shumë i yndyrshëm dhe i turbullt. Megjithatë, ka disa metoda që duhet të dini për të përgatitur një supë aromatike dhe për të nxjerrë në pah shijen e vërtetë të lëngut.

A është një sfidë gatimi i stokut? Mësoni rregullat për ta bërë atë gjithnjë e më të mirë

Lënga është mbret dhe bazë për supat e tjera. Lënda e parë bazë për përgatitjen e tij është pula, nëse jo pula, atëherë viçi ose viçi. Që në fillim, ia vlen të shmangni gabimin e zakonshëm të përdorimit të mishit të ngrirë ose të pjekur në mikrovalë në supë. Shtimi i tij mund të bëjë që lëngu të bëhet i turbullt. Ziejeni lëngun e mishit nga uji i ftohtë në zjarr shumë të ulët. Në këtë mënyrë, më shumë përbërës të shijes futen në lëng, sepse mishi e transferon të gjithë shijen e tij në ujë. Rezultati do të jetë një supë më e fortë dhe më aromatike. Ndër të tjera, mishi përmban proteina, një pjesë e të cilave tretet në ujë dhe në temperatura të larta precipiton në formën e të ashtuquajturës shkumë, e cila noton në ujë së bashku me yndyrën. Këto mund të mblidhen me lugë ose lihen pasi nuk duhet të ndikojnë në pastërtinë e lëngut.

Hidhni një gotë ujë të ftohtë në lëngun e zier. Nuk do të pendoheni për efektin

Shtimi i ujit të ftohtë në lëng mishi është një nga patentat që duhet të dini. Ky proces quhet kalitja e supës. Kjo është një mënyrë efektive dhe shpesh e praktikuar për kuzhinierët për të shmangur lëngun e turbullt dhe për të marrë një supë krejtësisht të pastër. Bëhet fjalë për shtimin (edhe disa herë gjatë zierjes) në lëng mishi të një gote me ujë të ftohtë, i cili ul temperaturën e tij. Si rezultat i kësaj procedure, supa humbet turbullirën e saj dhe fiton një qartësi të bukur. Është interesante se disa njerëz madje përdorin ujë akull vetëm ose kube akulli në vend të ujit të ftohtë.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Supa shumë e kripur nuk është fundi i botës. Mjaftojnë tre gjëra dhe supa e artë është sërish më e mira.

Nëse shtoni këto erëza në supë, ajo do të fitojë veti ngrohëse dhe do të forcojë imunitetin.