#image_title
Sfaturi utile

Uleiul de fistic – Beneficii, utilizări și cum să-l faci

9views

Experții sfătuiesc să consumați fistic din cauza valorii lor nutritive ridicate. Nucile sunt ideale pentru refacerea organismului după epuizare. De asemenea, reduc bolile de inimă, vindecă sistemul respirator și vindecă leziunile pielii. Produsele cu nuci sunt la fel de utile, in primul rand unt de fistic, despre care se spune că îndepărtează pistruii și petele pielii. Aceste posibilități se datorează compoziției bogate a fisticului și uleiului său.

Obținerea uleiului de fistic

Producerea uleiului de fistic se face prin presare deoarece extracția manuală oferă produsul perfect. După recoltarea recoltei, nucile sunt spălate și sortate. Se usucă la soare timp de câteva zile. Trebuie să fie bine uscate pentru a fi măcinate și prăjite în cazane de fontă. Se obține o pastă caldă, care se prelucrează cu o presă hidraulică. Uleiul extras este filtrat și îmbuteliat. Are o aromă puternică de fistic și o culoare verde închis și o compoziție incredibil de benefică.

Compoziția și proprietățile nutriționale ale uleiului de fistic

Uleiul de fistic este caracterizat sărac în grăsimi saturate. Cu toate acestea, este bogat in acizi grasi nesaturati si acest echilibru il face un produs foarte sanatos.Protejeaza inima prin eliminarea colesterolului rau din organism.

Aceste nuci sunt singurele de acest fel care au cantitati mari de luteina si zeaxantina, imbunatatind vederea, reducand riscul de distrofie, care provoaca orbire la varstnici. Dintre vitamine menționăm A, B și mai ales vitamina E, care este un garant al aspectului bun la folosirea uleiului.

Uleiul de fistic conține oligoelemente importante pentru organism – cupru, mangan, fosfor, potasiu și magneziu. De asemenea, uleiul este bogat în folați, biotină, tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic.

Unt de fistic în bucătărie

Acest produs este o gustare delicioasă cu nuci, cu o aromă autentică de nucă deoarece se folosește doar fisticul prăjit. Nu conține aditivi. Contribuie la creșterea mușchilor cu utilizare, iar conținutul de fibre ajută digestia.

Aroma sa delicată o face potrivită pentru pâine prăjită. Este un adaos grozav la cerealele pentru micul dejun. Se poate adăuga la toate rețetele dulci – fursecuri cu nuci, prăjituri cu migdale sau alte nuci, plăcinte dulci, salate de fructe, de întins pe o clătită dulce sau într-un smoothie.

Utilizarea uleiului de fistic în cosmetică

În industria cosmetică, acest ulei este principalul amplificator al produselor cosmetice – măști de față, creme, uleiuri de masaj, băi de întinerire. Se folosește ulei de fistic pentru probleme ale pielii, părului și unghiilor.

Curăță pigmentarea feței, îndepărtează cercurile întunecate de sub ochi, catifelează pielea, o hidratează și o hrănește. Tonifică și întinerește vizibil fața cu utilizarea regulată, uniformizează tenul și îndepărtează petele de vârstă.

Face parte din diverse măști de îngrijire a părului, balsamuri de păr, alături de alte produse naturale.

Contraindicații pentru utilizarea uleiului de fistic

Uleiul de fistic - Beneficii, utilizări și cum să-l faci

Deși este un produs natural, acest ulei aparține grupului de alergeni, precum uleiul de arahide. În caz de alergie individuală la acesta, utilizarea sa este complet exclusă.

În timpul sarcinii și alăptării, nici nu este bine să scapi din produsele folosite, precum și în cazul unor probleme cu sistemul digestiv, deoarece poate provoca disconfort și crește simptomele bolii digestive.

Vezi si:

– Utilizarea culinară a fisticului;

– Ce nu știm despre fistic;